NB I

Visszavágnak a kirúgott focisták

Az Újpest FC egyoldalú szerződésbontása miatt munkaügyi pert fontolgatnak a játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli nagytakarítást tart az ősszel gyengécske produkciót nyújtó Újpest. Ám a klub nem az első csapattól távolított el futballistákat, hanem a már eddig is a tartalékban jegelt, száműzött focistáktól vált meg. A Bors című napilap úgy tudja, a klub Rajczi Péteren kívül Takács Zoltánnal, Szabó Bencével, Popovics Bertolddal, Üveges Szabolccsal és Tajthy Tamással is egyoldalúan bontott szerződést, de Szokol Zsolt, Barczi Dávid és Rubus Tamás is távozhat, ha talál magának csapatot.

A kirúgott focisták értetlenül állnak a történtek előtt, elmondásuk szerint néhányan a postástól tudták meg, hogy nem tart rájuk igényt az Újpest, holott egy-két héttel korábban a vezetőség még elégedett volt a hozzáállásukkal. Az egyik menesztett futballista bevallotta, a klub nevetséges indokokra hivatkozva – a játéktudásuk nem éri el a kellő szintet – bontotta fel határozott idejű szerződésüket, ezért azt fontolgatják, hogy a munkaügyi bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

Korábban a Bors is beszámolt róla, az Újpest tulajdonosa úgy érzi, megvezették, becsapták, amikor a klub adósságait törlesztette. Továbbá több futballistájától is azt kérte, szakítsa meg kapcsolatát menedzserével. Hrutka János játékos-ügynök három korábbi focistájának, Rajczinak, Takácsnak és Szabónak is mennie kellett.

– Meglepett, ami a barátaimmal, korábbi ügyfeleimmel történt – mondta az egykori válogatott játékos, Hrutka János. – Rajczi Péter az Újpest legutóbbi harminckét évének egyetlen gólkirálya, méltánytalannak tartom, ahogy vele bántak. Mindezt úgy, hogy a tulajdonos a múlt heti privát beszélgetésükön megerősítette, az edzésmunkája példaértékű, csak jót mondana róla, ha bármely klub érdeklődne iránta. Szabó Bence is hasonlóan járt, így értetlenül állunk a történtek előtt.

Az Újpest egyelőre nem kívánta kommentálni, miért bontott szerződést a játékosokkal.

Olvasói sztorik