NB I

Ferencváros szurkol Újpestnek

Budapest IX. kerületének polgármestere kiállt a lilák mellett, akik nélkül elképzelhetetlen a magyar futball.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bácskai János ferencvárosi polgármester újpesti városvezető kollégája, Wintermantel Zsolt szerdai közleményére reagálva jelezte, hogy Ferencváros szolidaritását fejezi ki Újpesttel, s bizakodóan várja a Magyar Labdarúgó Szövetség helyes értékítélettel, a sporttörvény alapján meghozott pozitív döntését a nehéz helyzetbe került klubbal kapcsolatban.

„2006 nyarán mi, ferencvárosiak is, a Ferencvárosi Torna Club szurkolói átéltük már a szégyenletes érzést, csapatunk kizárását az első osztályból, amelyért nem a sportolók, a szurkolók voltak felelősek; teljesítményük, mindenkori eredményeik alapján az első osztályban a helyük.

Valljuk, hogy Újpest nélkül nincsen magyar foci, hiszen a legendás klub is – a Ferencvároshoz hasonlóan – a magyar futballtörténelem és futballcsalád szerves része. Bizakodóan várjuk az MLSZ helyes értékítélettel, a sporttörvény alapján meghozott pozitív döntését, mellyel az Újpest-szurkolók tízezreinek, az újpestieknek, a játékosoknak és klubnak adja vissza hitét a sportszerű küzdelmek iránt” – írta csütörtöki közleményében Bácskai János.

Wintermantel Zsolt szerdán arról írt, hogy az MLSZ-nek törvény adta lehetősége van arra, hogy megakadályozza az Újpest FC felszámolását, a sporttörvény decemberi módosítása után ugyanis a szövetség meghozhatja azt a döntést, mely megmenti a klubot.

Az UTE korábban azzal fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft-től az Újpest 1885 Futball Kft-be.

Az MLSZ kedden közleményben jelezte, hetek óta egyeztet az újpesti klubvezetéssel, jelenleg is folyamatosan kapcsolatban áll a tulajdonossal, egyben pedig egyértelművé tette, hogy milyen kiegészítő garanciákat és információkat kell megkapnia ahhoz, hogy felelősségteljes döntést hozhasson a lila-fehér klub licencéről. Közölte, kész soron kívül döntést hozni, amint rendelkezésére állnak a bekért dokumentumok és információk.

Az ügyben érintett cégek időközben felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, az MLSZ szabályzata szerint pedig ha az jogerőre emelkedik, az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot pedig kizárják a bajnokságból, és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat.

Az FTC a rangadókat félti

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői is közleményben fejezték ki reményüket azzal kapcsolatban, hogy az Újpest elleni rangadókra a jövőben is sor kerülhet.

„Véleményünk szerint mindent el kell követni, hogy ez az Európai TOP10-be tartozó derbi az ősi riválisunk ellen újra és újra létrejöhessen” – áll a közleményben, melyet Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Orosz Pál, a labdarúgó zrt. vezérigazgatója írt alá.

A Ferencváros álláspontja szerint a magyar futball egyetemes érdeke, hogy klubot – mint ahogy az az FTC-vel 2006-ban történt – még egyszer adminisztratív okok miatt ne lehessen kizárni az NB I-ből, mert a kiesésről a pályán elért eredményeknek kell határozniuk.

A FTC közleménye emlékeztet rá, hogy 22 ezer néző volt a két csapat őszi bajnoki mérkőzésén, s ezzel a magyar labdarúgás „több évtizedes nézőcsúcsa dőlt meg”.

A IX. kerületi klub kéri a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseit, tegyenek meg mindent azért, hogy a ferencvárosi szurkolók számára kiemelt fontosságú találkozók létrejöhessenek az új stadionban is.

Olvasói sztorik