NB I

Hrutka: rágalmazás, provokáció!

A Ferencváros egykori válogatott védője jogi lépéseket fontolgat az Újpest belga tulajdonosával szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC mai sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentések, vádak egy része Hrutka János személyét is érintették. A Ferencváros egykori válogatott védője évek óta játékosmenedzserként dolgozik, és péntek este az alábbi közleményt juttatta el a Rangadó.hu szerkesztőségéhez:

„Tisztelt Közvélemény, Sportbarátok!

Nagy meglepődéssel olvastam ma több fórumon is Roderick Duchatelet, az Újpest FC Kft. többségi tulajdonosa képviselőjének, annak ügyvezetője személyemhez köthető kijelentéseit, melyet a délelőtt tartott sajtótájékoztatóján mondott. A belga üzletember nagy nyilvánosság előtt tett rágalmait ezúton is teljes mértékben visszautasítom, és ezzel kapcsolatosan jogi lépéseket fontolgatok! A közvélemény megnyerésére irányuló provokációi nem fedték az igazságot! A nevemmel összefüggésbe hozott, azzal együtt említett ciprusi gazdasági társaságnak sem alkalmazottja, sem bármilyen tisztségviselője, képviselője, tulajdonosa nem vagyok és nem is voltam, sem közvetve, sem közvetlenül, ezáltal felszámolást nem indíthattam a cég nevében, így az ügyben követelésem sem lehet.

Én is csak azt tudom kívánni teljes szívből, hogy az Újpest, Magyarország egyik legsikeresebb, legnagyobb múltú csapata továbbra is az első osztályban, történelmének, hagyományainak megfelelően szerepeljen! Bízom abban is, hogy megoldást és igazságot nyernek ezek az ügyek, azokon a fórumokon, ahova tartoznak. Bízom az MLSZ és a magyar igazságszolgáltatás döntéseiben!

Az ügyben továbbá megnyilvánulni nem szeretnék, hiszen nem kívánok ezentúl is eszközként szerepelni abban a nyomásgyakorlásban, melyet a tulajdonos úr folytat a választások előtt. Ez a magatartás, másra mutogatás, ez a kommunikáció nem méltó az Újpesti Torna Egylet 129 éves múltjához és jelenéhez.

Tisztelettel, Hrutka János”

Olvasói sztorik