NB I

Lehet megoldás Újpest-ügyben

Az MLSZ szerint Roderick Duchatelet a tulajdonszerzésekor nem kellő körültekintéssel járt el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken az Újpest FC Kft. tulajdonosa, Roderick Duchatelet sajtótájékoztatót tartott. A Magyar Labdarúgó Szövetség megerősíti azt az ott elhangzott információt, amely szerint délelőtt egyeztetés zajlott a klub képviselői és az MLSZ elnöke között.

A konstruktív hangvételű megbeszélésen a felek a megoldás irányába mutató párbeszédet folytattak, az újpestiek vállalták az MLSZ által kért garanciák bemutatását. A tárgyaló felek a körvonalazódó megoldás részleteiről később tájékoztatják a közvéleményt.

Az MLSZ továbbra is szigorú, de vállalható feltételekhez köti az indulási jog átruházását, amelyek közül a legfontosabb, hogy a tranzakció következményeként a megállapított köztartozások megfizetése nem kerülhet veszélybe.

Ugyanakkor az MLSZ szomorúan vette tudomásul, hogy Duchatelet a sajtótájékoztatóján indokolatlanul és méltánytalanul próbálta az MLSZ adminisztrációjára hárítani a felelősséget, ezzel félrevezetve a közvéleményt.

Álláspontjának hitelességét erősen árnyalja az a tény, hogy a kialakult helyzetet egyoldalúan próbálja beállítani, és a saját felelősségét, szerepét még csak meg sem említi. Az Újpest FC jelenlegi tulajdonosa teljességgel figyelmen kívül hagyja azt a vitathatatlan tényt, hogy a tulajdonszerzésekor nem kellő körültekintéssel járt el.

Az MLSZ nem nyomozóhatóság, nem feladata, és eszköze sincs ahhoz, hogy a tulajdonosok közötti vitában állást foglaljon. Azonban abban az esetben, ha valóban bűncselekmény történt, a szövetség abban érdekelt, hogy az elkövetőket vonják felelősségre.

Az MLSZ – ahogyan a korábbiakban is tette – minden segítséget és támogatást megad annak érdekében, hogy a nagy múltú újpesti futball klub körüli helyzet konszolidálódjon.

Olvasói sztorik