NB I

Lehet megoldás Újpest-ügyben

Rangadó
Rangadó

2014. 03. 14. 17:24

Az MLSZ szerint Roderick Duchatelet a tulajdonszerzésekor nem kellő körültekintéssel járt el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken az Újpest FC Kft. tulajdonosa, Roderick Duchatelet sajtótájékoztatót tartott. A Magyar Labdarúgó Szövetség megerősíti azt az ott elhangzott információt, amely szerint délelőtt egyeztetés zajlott a klub képviselői és az MLSZ elnöke között.

A konstruktív hangvételű megbeszélésen a felek a megoldás irányába mutató párbeszédet folytattak, az újpestiek vállalták az MLSZ által kért garanciák bemutatását. A tárgyaló felek a körvonalazódó megoldás részleteiről később tájékoztatják a közvéleményt.

Az MLSZ továbbra is szigorú, de vállalható feltételekhez köti az indulási jog átruházását, amelyek közül a legfontosabb, hogy a tranzakció következményeként a megállapított köztartozások megfizetése nem kerülhet veszélybe.

Ugyanakkor az MLSZ szomorúan vette tudomásul, hogy Duchatelet a sajtótájékoztatóján indokolatlanul és méltánytalanul próbálta az MLSZ adminisztrációjára hárítani a felelősséget, ezzel félrevezetve a közvéleményt.

Álláspontjának hitelességét erősen árnyalja az a tény, hogy a kialakult helyzetet egyoldalúan próbálja beállítani, és a saját felelősségét, szerepét még csak meg sem említi. Az Újpest FC jelenlegi tulajdonosa teljességgel figyelmen kívül hagyja azt a vitathatatlan tényt, hogy a tulajdonszerzésekor nem kellő körültekintéssel járt el.

Az MLSZ nem nyomozóhatóság, nem feladata, és eszköze sincs ahhoz, hogy a tulajdonosok közötti vitában állást foglaljon. Azonban abban az esetben, ha valóban bűncselekmény történt, a szövetség abban érdekelt, hogy az elkövetőket vonják felelősségre.

Az MLSZ – ahogyan a korábbiakban is tette – minden segítséget és támogatást megad annak érdekében, hogy a nagy múltú újpesti futball klub körüli helyzet konszolidálódjon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.