NB I

Pécsi siker a Ligakupában

A PMFC hazai pályán 3-2-re nyert a Honvéd ellen a Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Pécsi MFC – Budapest Honvéd 3-2 (1-1)
Pécs. Játékvezető: Vad II
PMFC: Dibusz – Fodor F., Krejci, Balogh B., Zseljkovics – Horváth A., Akassou (Uzoma, 40.), Horváth Zs. (Simon A., 67.), Nagy O. – Szatmári (Wittrédi, a szünetben), Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Honvéd: Czuczi – King, Lovrics, Pascariu, Baráth – Marshal (Zsivanovics, 24.), Hidi, Diarra – Tchami, Diaby (Lanzafame, 69.), Martinez (Délczeg, 65.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Grumics (8.), Wittrédi (77., 89.), illetve Diarra (32.), Lanzafame (72.)
Kiállítva: Grumics (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azonnal egymásnak estek a csapatok: a második percben Grumics fejelt kapura hat méterről, de Czuczi Márton nagy bravúrral védett. Pécsi szöglet után Diarra akart hazafejelni, de ezzel kicsit megtornáztatta Czuczit, aki végül fogta a bal alsó felé sarok felé tartó labdát. A nyolcadik percben a Pécs kihasználta, hogy bedobásnál nincs les, Grumics kapta a labdát, betört a tizenhatoson belülre és a hosszú felső sarokba lőtte a labdát (1-0) – tudósít a kispestiek honlapja.

A gól után átvették az irányítást a fővárosiak. Martinez iramodott meg a baloldalon, és 15 méterről a hosszú sarok mellé lőtt. A 24. percben Marshal egy ütközés során megsérült és bár rövid ápolás után visszament a pályára, nem tudta folytatni a játékot. A 26. percben Akassou 16 méteres lövésébe Hidi lépett bele, a labda így nem sokkal ment a bal kapufa mellé. Három perccel később Tchami beadása Diarrát találta jó helyen, 12 méterre a kaputól, a középpályás a jobb sarkot célozta meg, de Dibusz Dénes nagy vetődéssel szögletre mentett. A 32. percben egyenlített a Honvéd: Diaby adta be a labdát, Diarra pedig a kapu jobb oldalába belsőzött (1-1).

A 46. percben Tchami végzett el szögletet a jobb oldalról, Lovrics pedig nyolc méterről alig lőtt a bal kapufa mellé. Az 55. percben Diaby kapott középen labdát, nagy nehezen átvette, kapura fordult, majd 14 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 61. percben egy jobb oldalról érkező szabadrúgást Czuczi tolt szép mozdulattal szögletre. A 72. percben Hidi Patrik gyönyörűen átemelte a védők felett a labdát, Lanzafame átvette, és tíz méterről a kifutó Dibusz felett a kapu bal oldalába emelt, alig két perccel a beállása után (1-2). Öt perc elteltével Ikenne-King rossz helyre passzolta ki a labdát, éppen Wittrédihez, aki 17 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt (2-2).

A 79. percben felpörögtek a hazaiak: Grumics a felső lécet találta telibe. Az utolsóelőtti percben fordított a Pécs: Grumics lövését még védte Czuczi, de a kipattanó Wittrédi elé került, aki nem is hibázott. A 91. percben Grumicsot egyből piros lappal kiállította a játékvezető szövegelésért.

Olvasói sztorik