NB I

Gyorsan visszarázódott

Néhány hónap száműzetés után újra a PMFC első csapatában rúgja a gólokat Horváth Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Supka Attila ősszel száműzte a PMFC első csapatából Horváth Zsoltot, azonban az edzőváltás után újra az élvonalbeli együttessel készülhet a támadó, aki a horvátországi edzőtáborban az NK Novigrad ellen mesterhármast ért el, bizonyítva ezzel, hogy a formájával nincsenek gondok. A frissen diplomázott 24 éves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy szép tavasz elé nézhet a baranyai gárda.

– Pozitívan hatott a társaságra a rovinji edzőtábor – kezdte dr. Horváth Zsolt. – Egy hétig együtt volt a csapat, ami az egységnek nagyon jót tett. Játszottunk három edzőmeccset, amelyeken nem is vallottunk szégyent. Kiszakadtunk az itthoni felkészülésből, most pedig újult erővel folytathatjuk a munkát.

– Az új szakmai stábbal szebb eredményeket érhetnek el tavasszal?
– Reménykedünk benne, és úgy gondolom, ez nem is alaptalan, hanem nagyon is reális. Mások az elképzelések, a játékunk is szépen formálódik, úgyhogy szép tavasz elé nézhetünk!

– Hol játszott az ősszel, amikor nem számítottak önre az első csapatnál?
– Az NB III-as csapattal készültem. Nem mondom, hogy nincs nagy különbség, de úgy gondolom, hogy sikerült gyorsan visszarázódnom, és talán a formám sem kopott sokat.

– Milyen egyéni célokat tűzött ki magának tavaszra?
– Minimum szeretnék úgy telesíteni, mint az előző idény őszi felében. Akkor elég jól ment a játék, azt a szintet szeretném legalább most is hozni.

– Nemrég szerzett jogi diplomát. Nehéz volt elvégezni az egyetemet a labdarúgás mellett?
– Nem volt egyszerű, az biztos. Szinte az összes szabadidőmet felemésztette az egyetem, illetve a tanulás a vizsgákra. Azonban megérte, most hogy már diplomás jogásznak mondhatom magam.

Rosszul viseli, ha hülyének nézik

Nem volt teljesen felhőtlen a PMFC horvátországi tartózkodása. A szállással, az étkezéssel és az időjárással nem volt gond, de a csapat nem nyaralni utazott Rovinjba, hanem dolgozni. Az edző, Márton Gábor nem is rejtette véka alá csalódottságát.

– Abból a szempontból feltétlenül hasznos volt az edzőtábor, hogy egy hétig együtt volt a csapat, s ennek köszönhetően kezd kialakulni egy jó közösség – mondta a bama.hu oldalon a tréner. – Szakmai szempontból azonban van hiányérzetem. Talán a késői szervezés, vagy valami más miatt, de nem úgy sikerült az ellenfélválasztás, ahogy szerettük volna, és a pályákkal sem voltunk elégedettek.

Az ellenfelekről annyit, hogy az NK Novigrad és az NK Zvijezda Gradacsac valóban nem nagy fogás. Az igazi erőfelmérőt a horvát élvonalban negyedik NK Rijeka elleni meccs jelentette volna szombaton, ám az ellenfél a sok sérültre hivatkozva az utolsó pillanatban lemondta a találkozót. Miközben…

– Nagyon rosszul viselem, ha hülyének néznek – folytatta Márton Gábor. – A Rijeka egy nappal a meccs előtt lemondta az összecsapást, aztán amikor szombaton hazafelé jövet eljöttünk a stadionja mellett, láttuk, hogy égnek a fények. Mint kiderült, felkészülési mérkőzést játszott…

Az internetről kiderült a csapat valóban játszott edzőmeccset szombaton, a harmadosztályú Orijent Rijekát fogadta…

Olvasói sztorik