NB I

Bodor továbbra is célkeresztben

A kiszemelt öt játékosból négyet már leigazolt a Pécsi MFC; Okoronkwo végleg kegyvesztetté vált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amíg a PMFC-Matias csapata Horvátországban edzőtáborozik, a klub cégvezetője, Elbert Gábor a bama.hu oldalon elmondta, hogy továbbra sem tettek le a hosszú évek óta külföldön játszó Bodor Boldizsár hazacsábításáról. Azt is elárulta, hogy a nigériai Solomon Okoronkwóra a szakmai stáb biztosan nem fog rá számítani az első keretnél.

– Egy játékos ügye van még függőben, az egyetlen olyan pécsi illetőségű futballistáé, Bodor Boldizsáré, akit még nem sikerült visszahoznunk. Azt mondtam vele kapcsolatban, hogy meglepne, ha szerződtetni tudnánk, de nem tettünk még le róla, kapcsolatban vagyunk vele – mesélte Elbert. – A vezetőség meghatározta az irányt, a szakmai stáb pedig megnevezte azt az öt játékost, aki erősítést jelentene. Abból az ötből négy itt van.

A cégvezető a nigériai Solomon Okoronkwo ügyével kapcsolatban elmondta: jelenleg az a helyzet, hogy az NB III-as csapattal edz, ott is játszik, legutóbb három gólt szerzett. Rajta volt a csapatkapitányi karszalag, igyekszik segíteni a fiataloknak. Elárulta azt is, hogy a szerződése jelentős változásokon ment keresztül.

– Az ő döntése, hogy jelenleg az NB III-as csapatnál van. Nyilván az lenne a legszerencsésebb mindenki számára, ha lenne egy csapat, amely megvenné és elvinné. Az biztos, hogy a szakmai stáb nem fog rá számítani az első keretnél.

Elbert Gábor szerint a Győr és a Videoton kiemelkedik a magyar mezőnyből mind a játékosállomány, mind az anyagi lehetőségek terén.

– Úgy látom, a Ferencváros és az Újpest is azt csinál, amit csak akar, mert olyan egyéb bevételi forrásaik vannak, amikkel nehéz versenyezni. A Debrecen azonban megrekedni látszik – magyarázta az MLSZ egykori főtitkára. – A csapatok jó része egyébként látja, hogy kiesni nem tud, mert elég nagy a Siófok és az Eger hátránya. Ezért sok helyen keretszűkítés van, spórolós félévre számítok. Mi azonban építkezni akarunk, aminek köszönhetően a nyárra már lépéselőnybe kerülhetünk a közvetlen vetélytársainkkal szemben. A PMFC anyagilag stabil lábakon áll, van egy tulajdonos, aki finanszírozza a klubot. Nyilván vannak olyan csapatok, amelyeknek nagyobbak a lehetőségei, mert erősebb háttérrel bírnak.

Olvasói sztorik