NB I

Simon duplával mutatkozott be

A PMFC-Matias hazai pályán 6-1-re nyert a horvát harmadosztályú NK Croatia Grabrovnica elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dibusz Dénes kisebb korrekciós műtét miatt nem kezdhette el a csapattal együtt a felkészülést, most azonban újra a kapuba állhatott Az új igazolások közül pályára lépett Lázár Pál, Balogh Béla és a kedden bemutatott Simon Attila is – tudósít a klub honlapja.

Már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Pécs: a tizenhatos előterében Horváth Adrián elé került a labda, aki egy pattanás után lőtt, s mivel irányt változtatott egy játékoson, a kapusnak esélye sem volt védeni (1-0). Két perc múlva jött a következő találat: Horváth Adrián szerzett labdát, kitette a szélre Horváth Zsoltnak, az ő beadását pedig Simon Attila értékesítette (2-0). Újabb egy perccel később Balogh Béla fejelte előre a labdát, amit Simon Attila emelt át a kifutó kapus felett (3-0).

A 32. percben szépített a Grabrovnica: Horváth Zsolt a mezőny közepén rosszul vette le a lehulló labdát, ami a Jambrusicshez került. A csatár egy az egyben vihette Dibuszra, majd rafináltan csavarta a kivetődő kapus hálójába (3-1). A félidei eredményt Horváth Zsolt alakította ki, miután a 44. percben Simon Attila nagyszerű labdáját értékesítette (4-1).

A folytatásra jelentősen átalakult a pécsi csapat. Hatalmas góllal nőtt a hazaiak előnye: Zseljkovics szöglete pattant Fodor Ferenc elé, aki jobbal irtózatosan nagy gólt szerzett a 67. percben (5-1). A mérkőzés vége felé megmutatkozott a két csapat mezőnyjátéka közti különbség. A baranyaiak hátulról építkezve remekül játszották meg a széleket, a horvát csapat viszont pontatlanul és erőltetve igyekezett lépést tartani, kontrái gyorsan elhaltak a PMFC védelmén. A hajrában Márkvárt az alapvonalon becsapta emberét egy pimasz megkerülős csellel, majd a középre tolt labdáját Grumics a kapusba lőtte. A kipattanó labdán Akassou tolt egyet, majd nagy erővel be is lőtte. Ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.

A PMFC-Matias következő felkészülési mérkőzését február 2-án, szombaton 12 órától játssza Szekszárdon, a Ferencváros ellen. Ezt követően a csapat azonnal a horvátországi Rovinj felé veszi az irányt, ahol február 9-ig edzőtáborozik.

Felkészülési mérkőzés

PMFC-Matias – NK Croatia Grabrovnica (horvát) 6-1 (4-1)

PMFC. 1. félidő: Dibusz – Lázár P., Balogh B., Lantos, Nagy J. – Kővári, Horváth A. – Beke, Szatmári L., Horváth Zs. – Simon A. 2. félidő: Sánta – Fodor F., Csausics, Lantos (Krejci), Nagy J. (Zseljkovics) – Akassou, Uzoma – Beke, Márkvárt, Dr. Horváth Zs. (Nagy O.) – Simon A. (Grumics). Edző: Márton Gábor, Lőrincz Emil

Gólszerzők: Horváth A., Simon A. (2), Dr. Horváth Zs., Fodor F., Akassou, illetve Jambrusics

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik