NB I

Bajzát Péter távozhat Pécsről

A baranyaiak szakmai stábja nem ragaszkodik a csatárhoz, más klubok viszont érdeklődnek iránta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az átigazolási időszak velejárója, hogy egyeseknek menniük kell, mások pedig érkeznek. A PMFC-Matias csatára azt nyilatkozta, úgy érzi, a klub vezetősége nem ragaszkodik hozzá, s bár neki ezt senki nem mondta, elképzelhető, hogy a téli szünetben csapatot kell váltania. Pedig szeretné kitölteni a 2014 nyaráig szóló szerződését.

– Az őszi szezonommal nem voltam elégedett – mondta a bama.hu oldalon Bajzát Péter. – Voltak olyan meccseim, amelyeken jobban játszottam, és olyanok is, amelyeken kevésbé. Négy gólt lőttem, ezzel természetesen nem lehetek megelégedve.

A tavasznak már újjáalakult szakmai stábbal vág neki a PMFC. Márton Gábor edző nem akart válaszolni arra, hogy számítanak-e a folytatásban a rutinos csatárra, vagy valóban nem marasztalják?

– Erről most nem aktuális beszélni, nem szeretnék erre semmit reagálni – válaszolta Márton Gábor. – A keret még képlékeny, elképzelhető, hogy lesznek távozók. De miután még nem beszéltünk az érintettekkel, nem is szeretném megnevezni őket. Megvoltak a konkrét elképzeléseink az erősítéseket illetően, ebből ketten-hárman már itt is vannak. Egy-két poszton még lehetne változtatni, de ez még szintén képlékeny. Az biztos, hogy csak olyan futballistát akarunk szerződtetni, aki illik a játékunkba. Bodor Boldizsár például nem lesz a játékosunk tavasszal: szívesen jött volna, ment is az egyezkedés, de végül nem jött össze.

A vezetőség álláspontját Elbert Gábor cégvezető tolmácsolta, aki kifejtette, voltak már megkeresések Bajzát Péter iránt.

– Bajzát Péter és Feleki Attila ügyvezető között valóban zajlott megbeszélés, amelyet a játékos kezdeményezett, és amelyen szóba került olyan megoldás is, hogy esetleg távozna a csapattól – mondta Elbert Gábor. – Miután sokat tett a PMFC-ért, mindenben segítünk neki, és igyekszünk olyan megoldást találni, hogy jó szívvel játszhasson vagy itt, vagy másutt. Voltak már megkeresések, úgy egyeztünk meg a játékossal, hogy előbb ő jusson dűlőre az érdeklődő csapattal, s csak utána tárgyal egymással a két klub.

Olvasói sztorik