NB II

Bajzát bemutatkozott Pécsett

Csatlakozott a PMFC keretéhez Bajzát Péter, akit Nyíregyházáról szerződtettek a baranyaiak, sőt edzőmeccsen már be is mutatkozott.

A harmincéves támadó a Dunántúli Naplónak adott interjújában a többi között elárulta, hogy korábban többször is keresték Pécsről, és hogy most nem kellett sokáig unszolni, hogy odaigazoljon.

– Ha igazak a hírek, nem először szerette volna leigazolni a PMFC.
– Valóban nem. Voltak már megkeresések korábban is, de akkor valahogy nem jött össze rajtam kívülálló okok miatt. A klubok nem tudtak megegyezni.

– Most mindenki megegyezett mindenkivel, s ennek gyümölcseként három évig a pécsi csapat játékosa lesz. Miért egy NB I-es újoncot, a PMFC-t választotta egy kétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres gólkirály, akit hazánk egyik legjobb csatárának tartanak?
– Érdeklődtek irántam más csapatok is, de a Pécs céljai tetszettek. Az első évben az első tízben akar végezni, két-három éven belül pedig a nemzetközi szereplést szeretné elérni. És beszéltem játékosokkal is, mindenkitől azt hallottam, hogy itt nagyon jó a közeg, remek a társaság, jó a hangulat, és normális, rendezett körülmények között lehet dolgozni. Most például kimentünk, edzettünk Kovácstelepen, ami nagyon tetszett. Mintha külföldön lettünk volna.

– Visszatérve a szerződtetésére: a klub elnöke és tulajdonosa, Matyi Dezső nem arról híres, hogy csillagászati gázsikat fizessen, már pedig ön biztosan nem egy olcsójános!
– Amikor odakerültem, hogy leüljünk tárgyalni, már mindent lerendeztek a nyíregyháziakkal és a menedzseremmel. A tulajdonos tudta, mit szeretnék, így sokat már nem kellett beszélgetnünk.

– Nyilván ön is tudja, mit vár Matyi Dezső Bajzát Pétertől. Nyíregyházán huszonöt gólt szerzett a legutóbbi szezonban, ha most az élvonalban is betalál ennyiszer, fél pillanat alatt a közönség kedvence lesz!
– Huszonöt gólnak én is örülnék! De a legfontosabb az, hogy a csapatnak jól menjen. Akkor pedig a szurkolók is elfogadnak mindenkit.

– A formájával nincs gond, évek óta az egyik legjobb hazai csatár. 2007-ben és 2009-ben gólkirály volt, a legutóbbi termést pedig már említettük.
– Pedig nem könnyű mindenhol lövöldözni a gólokat. Főleg akkor nem, ha egy új csapathoz kerül az ember, és be kell illeszkednie. De a társak nélkül amúgy sem megy, kellenek ahhoz, hogy egy csatár eredményes legyen.

– És az is kell, hogy az ember fejben rendben legyen… Gyánó Szabolcs azt mondta, az ön esetében ez sokat számít.
– Rendben van a fejem. Fiatalabb koromban bohémabb voltam, de mostanra lehiggadtam.

– Egy fiatalabb korában bohém, mostanra lehiggadó csatárnak ki volt a példaképe, van-e egyáltalán kedvenc játékosa?
– Nem volt. Talán Cristiano Ronaldo lehetne az. Nem is feltétlenül a góljai miatt, hanem azért, mert megosztó személyiség: vagy utálják, vagy szeretik. Persze azért nagy dolog, hogy elmegy a Real Madridhoz, és döntögeti a csúcsokat!

Bajzár már be is mutatkozott új csapatában. A pécsiek Szlovéniában játszottak edzőmeccset az NK Zadar együttesével, sok helyzetet alakítottak ki, és 1-0-ra győztek. A felkészülési mérkőzésekből ugyan nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de az eredmények azt sejtetik, hogy jó úton halad a jövő hétvégi NB I-es rajtra készülő PMFC.

– Nagyon motiváltak azok a játékosok, akik kiharcolták a feljutást – értékelte az elmúlt napokban látott teljesítményt Mészáros Ferenc vezetőedző. – Nagyon mennek, megértették, hogy aki itt játszani akar az élvonalban, annak a maximumot kell nyújtania. Egyelőre teljesen heterogén a csapat erőnléti állapota. Hétfőn megyünk egy felmérésre, ott sok minden kiderül. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű az új játékosok csapatba építése.

Olvasói sztorik