NB I

Újra a csúcs felé!

Lázár Pál számára véget ért a klubnélküli időszak, hiszen másfél évre aláírt a PMFC csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC-Matias szerdán hivatalosan bemutatta a csapat három új szerzeményét, Balogh Bélát, Lázár Pált és Koller Krisztiánt.

A 24 éves védő, a debreceni születésű Lázár alapember volt a Videoton bajnokcsapatában, bekerült a válogatottba is, majd Törökországba szerződött. A Samsunspornál azonban nem jöttek be a számításai, hazatért, de mostanáig nem talált klubot magának. Egy ideig az NB II-es Vasasnál edzett, aztán elterjedt, közel áll a megállapodáshoz a spanyol másodosztályú Las Palmas együttesével, de abból az üzletből végül nem lett semmi. A vesszőfutása most a PMFC-vel kötött másféléves szerződéssel véget ért, s mint a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már be is kapcsolódott a közös munkába.

– Már csak rossz emlék a csapat nélküli időszak?
– Az elmúlt félév nem volt egyszerű, de ezáltal sokkal erősebb lettem. Rájöttem, mennyire fontos számomra a futball, az edzések, együtt küzdeni a társakkal a győzelemért, tartozni valahova. Rájöttem, hogy nagyon szeretek edzeni, felkészíteni magamat. Sokkal profibb lettem, még ha tétmérkőzést nem is játszottam – mesélte Lázár Pál. – Van, akinek sokat köszönhetek, ez pedig a Vasas, személy szerint Szapor Gábor és Tóth András. Szeptember végétől január közepéig edzettem velük. Remélem, az angyalföldiek fel fognak jutni az élvonalba.

– Miért alakult úgy, hogy ilyen hosszú ideig nem talált csapatot magának?
– Az előző félévről nem szeretnék bővebben beszélni. Az volt a célom, hogy január huszadikáig aláírja valahova, tartozzak valahova, és elkezdjem az alapozást egy csapattal. A következő félév arról fog szólni számomra, hogy újra meginduljak a csúcs felé.

– Milyen csapat lesz tavasszal a PMFC?
– Másfél évre írtam alá, és kedden már részt vettem két edzésen. Beszéltem a többiekkel, és biztos vagyok benne, hogy a tavaszi időszaknak köze nem lesz ahhoz, ami ősszel történt. A lényeg, hogy együtt legyen a társaság, rendben legyünk, mert ez a Pécs nem a tizennegyedik helyre van predesztinálva. Nagy különbségek nincsenek a bajnokságban, bízom benne, hogy gyorsan megindulunk felfelé a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik