NB I

Kétgólos Fradi-előny a kupában

A Ferencváros hazai pályán 3-1-re nyert a Lombard Pápa ellen a Ligakupa-negyeddöntő első meccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A megszokottnál több magyar játékos szerepelt a Fradi kezdőcsapatában, ami mindenképpen pozitívum. Az első negyedórában szinte kizárólag a pápai térfélen folyt a játék, nagyobb helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a fővárosi együttesnek. A huszadik percben a pápaiak kerültek ziccerbe: Quintero ment el a jobb oldalon, középre passzolt Beliczkyhez, aki közelről lőtt, de Jova Levente nagy bravúrral hárított – tudósít az FTC honlapja.

A félidő közepén előbb Alempijevics éles beadását vágták ki a vendégek, majd Józsi György 25 méteres emelése ment nem sokkal a léc fölé. Nem sokkal később Hakola emelt pazarul Gyömbér Gábor elé, a középpályás kemény lövését Szűcs Lajos középre ütötte, a kipattanóból Böde Dániel szerezhetett volna gólt, ám nem tudott a kapuba kanalazni. Ezt követően újabb gólszerzési lehetősége adódott a Fradinak: Jenner 22 méteres szabadrúgása pattant ki a jobb kapufáról.

A 38. percben ismét centik kellettek volna a hazai gólhoz: Besics 32 méteres szabadrúgása találta telibe a felső lécet. Újabb két perc elteltével Jenner jobboldali beadását Szűcs kiütötte, a kipattanót pedig Józsi az üres kapuba lőtte (1-0). Még a szünet előtt növelte előnyét a Ferencváros: a csereként beállt Csillus kiváló labdát adott a bal szélre, Sváb Dániel középre tekert, a labda Józsi érintésével Jennerhez került, aki kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-0).

Az 51. percben Batik Bence beadását követően Martinus kanalazta vissza a labdát, így Böde az üres kapuba tudott lőni (3-0). Az 57. percben a Pápának sikerült a szépítés, miután egy nagy bedobás után Marics bombázott a hálóba (3-1). Három perc múlva Martinus kapott jó labdát a baloldalon, szépen középre passzolt, ahol érkezett Jenner, lövésébe azonban az egyik vendégvédő beletette a lábát. Tíz perccel később Quintero került nagy helyzetbe, ám 16 méterről a jobb felső sarok fölé tüzelt.

A 84. percben Józsi ugratta ki Jennert, aki 14 méterről fölé-mellé lőtt. A hajrában Böde cselezte magát helyzetig, majd 17 méterről fölé lőtt.

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 3-1 (2-0)

Albert-stadion, 1900 néző. Játékvezető: Andó-Szabó

FTC: Jova – Alempijevic (Csillus, 42.), Batik, Besics, Sváb – Gyömbér, Józsi – Jenner, Hakola, Martinus (Perics, 78.) – Böde. Edző: Ricardo Moniz

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Balogh B., Németh M. – Arszics, Tajthy – Quintero, Beliczky (Király, 64.), Tóth B. – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Józsi (40.), Jenner (44.), Böde (51.), illetve Marics (57.)

Olvasói sztorik