Hírek

Okoronkwo nem fér bele…

A méregdrága nigériai légiós tavasszal a pécsiek NB III-as tartalékcsapatában kénytelen játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem mindennapos helyzet lesz, az biztos: a négyszeres nigériai válogatott Solomon Okoronkwo tavasszal az NB III-as PMFC-ben játszik majd, mondjuk a Bölcske, vagy éppen a Nagyatád ellen. A játékos nem túl boldog, de teszi a dolgát – írja a bama.hu.

Nagyon sokat vártak tőle, amikor a PMFC-hez szerződött. Sztárként kezelték, házat béreltek neki, s mindenki abban bízott, hogy a csapat húzóembere lesz. Aztán sajnos néhány mérkőzés, néhány hónap után kiderült, hogy valami nem stimmel vele kapcsolatban: nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, amit elvártak tőle, nagyon sokszor volt sérült, kismillió edzést kihagyott ilyen-olyan indokkal, s bár tavaly ősszel lőtt három gólt a bajnokságban, ez bizony kevés egy igen jól fizetett légióstól.

A téli szünetben edzőt váltottak a PMFC-nél, s ennek Bodnár, Bajzát és Demjén mellett Okoronkwo itta meg a levét. Supka Attila bízott benne, többször is kezdőként szerepeltette, az újjáalakuló szakmai stáb azonban nem kért belőle, s kitette az első csapat keretéből. Azóta a baranyaiak NB III-as együttesével edz, s miután nem kapkodtak érte külföldi kérők, nincs más lehetősége, ott is játszik majd a tavaszi szezon során.

Miután ez kiderült, nyilván a klubnak és a játékosnak is az lett volna a legoptimálisabb megoldás, ha más csapatban folytatja pályafutását. Ez nem történt meg, Okoronkwo tehát a PMFC nyakán maradt.

– Kellemetlen meglepetés volt, amikor mindezt közölték velem, nem számítottam rá – mondta a 25 éves támadó, Solomon Okoronkwo. – Ráadásul sajnos elég későn tudtam meg, hogy az új szakmai stáb nem számol velem az első keretben. Miután nagyon későn szóltak, hogy nincs helyem az első csapatban, s télen eleve nehéz is klubot váltani, nem tudtam máshová menni. Most itt maradok, és megvárom, mi történik. Az átigazolási időszaknak már amúgy is mindjárt vége van.

A magunk részéről vitatkoznánk azzal a megállapítással, miszerint Okoronkwo nagyon későn tudta meg, hogy mehet, amerre lát, hiszen a Rangadó.hu az MTI híre alapján már január 7-én beszámolt róla, hogy a nigériai játékosra nem tartanak igényt…

Márton Gábor edző korábban a Rangadó, és most a bama.hu érdeklődésére is szokatlanul szűkszavúan válaszolt, arra a kérdésre, miért nem számít a szakmai stáb Solomon Okoronkwóra az első csapatnál. Mindössze annyit mondott, hogy a nigériai játékos „nem fér bele az elképzelésekbe”.

Olvasói sztorik