NB I

Négy büntető, három kiállítás

Emlékezetes és hektikus meccsel kezdődött a 15. forduló: Pápa–Diósgyőr 2-2.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK 2-2 (0-2)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Benko, 81.), Rodenbücher, Dlusztus A., Présinger – Sekour – Quintero, Szabó O. (Arszics, a szünetben), Tóth Bence (Horváth L., 68.) – Seye, Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
DVTK: Tajti – Vadász (Vági, 79.), Nagy T., Hanek, Gohér – Takács P., Fernando (Gal, 68.) – Gosztonyi, Elek Á., Bacsa – Tisza T. (Rudolf G., 83.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Marics (61., 92. mindkettőt tizenegyesből), illetve Tisza T. (25., 30. mindkettőt tizenegyesből)
Kiállítva: Nagy T. (55.), Gosztonyi (67.), Hanek (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gólra törően, de pontatlanul kezdett mindkét csapat, ezért jó iramú, de unalmas mezőnyjátékot láthattak a nézők, komoly helyzetek nélkül. A 24. percben gyakorlatilag a semmiből szerzett vezetést a Diósgyőr: Rodenbücher István a tizenhatoson belül eltalálta Vadász Viktor lábát, ezért a játékvezető tizenegyest adott, amit Tisza Tibor értékesített (0-1). A Haladás elleni, közelmúltbeli rangadón gyors egymásutánban két büntetőt rúghatott a Lombard, de a második kimaradt. Most a vezetőgól után öt perccel megint a DVTK javára ítélt tizenegyest a bíró: Gosztonyi András nem találta el a labdát a tizenhatoson belül, luftot rúgott, és fenékre huppant. A közelében helyezkedő Tóth Bence hozzá sem ért, a játékvezető óriásit hibázott, mert általános megdöbbenésre szabálytalanságot látott. Tisza Tibor ezt is berúgta, úgyhogy viszonylag hamar eldőlt a meccs (0-2).

A Pápa nem tudott felzárkózni, mert Seye előbb lesgól szerzett, majd kihagyott egy nagy ziccert. Próbálkozott, rohamozott a házigazda: Marics kétszer is helyzetbe került, majd Sekour juttatta a hálóba a labdát, de kézzel, ezért a bakonyiak nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz a szünetig.

Az újrakezdést követően ismét támadásba lendült a Lombard, de a Diósgyőrnek is volt egy-két lehetősége. Amikor Gohér Gergő lövőhelyzetbe került, az előtte helyezkedő Elek Ákos azonnal padlót fogott, és magzatpózba zsugorodott, hogy ne akadályozza a labda útját a kapuig. Igen ám, de Gohér izomból fenékbe találta játékostársát, nem véletlenül hahotázott a közönség. Pörögtek az események, az 55. percben előbb Sekour fejesét védte Tajti Norbert, majd a Seyével szemben szabálytalankodó Nagy Tamás kapott piros lapot a második sárgája után. Emberelőnybe került tehát a Pápa! Marics szabadrúgása és Seye fejese is mellé ment, a kapu előtt továbbra is pontatlan volt tehát a házigazda.

Kisvártatva ismét jött egy büntetőt, ezúttal a hazaiak javára: Hanek szabálytalankodott Seyével szemben, de az eset a tizenhatoson kívül történt, ez is hatalmas játékvezetői tévedés volt. Marics ezzel persze nem foglalkozott, és a másik irányba vetődő Tajti mellett a kapuba gurított (1-2). Változatlanul támadásban maradt a hazai csapat, a 63. percben Arszics passza egyedül találta Seyét, aki akadálytalanul lőhetett a hálóba, meg is tette, de les miatt érvénytelen volt a találat. Újabb két perc telt el, amikor ismét villant a piros lap: Gosztonyi András szállt bele kíméletlenül Tóth Bencébe, jogosan járt a kiállítás. Nyolc mezőnyjátékossal folytatta a DVTK! Az eset során egyébként mindkét játékos megsérült.

A korábbiaknál is nyomasztóbb mezőnyfölénybe került a házigazda, záporoztak is a lövések a borsodiak kapujára, öt perccel a vége előtt Marics próbálkozását védte Tajti. A pápaiak szinte kizárólag ívelgetésekkel próbálkoztak, de ezeket a DVTK magabiztosan hatástalanította. Igen ám, de tartogatott még fordulatot a meccs: a 93. percben Hanek lebirkózta a tizenhatoson belül Sekourt, teljesen jogosan járt az újabb büntető, és a harmadik piros lap! Megint Marics lőtte a tizenegyest, és most sem hibázott, ezzel megérdemelten egyenlített a Pápa (2-2).

Az 1-2-es végeredmény nem tükrözte volna megfelelően a játék képét, de a Lombard impotens helyzetkihasználása miatt mégis majdnem pont nélkül maradt. A miskolciak májusban nyertek legutóbb idegenben bajnoki meccset, és a rossz sorozatuk ezúttal sem szakadt meg.

– Hektikus, de szurkolói szemmel igazán élvezetes mérkőzés volt. Az első félidő közepes színvonalat és iramot hozott. A két tizenegyesgól után úgy tűnt, a DVTK megnyeri a meccset, s igazából a második félidő eseményei emelték az átlag fölé a találkozót – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Gálhidi György, aki mindkét klubnál, valamint a Kispest-Honvédnál és Nyíregyházán is dolgozott vezetőedzőként. – A kezdés előtt a tévékommentátor azt mondta, ez a meccs valószínűleg a középpályán fog eldőlni. Nos, ezt a mérkőzést a két védelem döntötte el. Ennyi hibát ritkán látni, ez eredményezte a négy tizenegyest és a négy gólt. Ritkaság, hogy egy meccsen négy büntető van, és mindegyik bemegy. Meglepett, hogy a Diósgyőr kétgólos vezetés után nem kezdte bátrabban a második félidőt. Várható volt, hogy a Lombard minden mindegy alapon rohamozni fog, és ha lehetősége lesz, beviszi a játékot a tizenhatoson belülre, hogy szintén kierőszakoljon egy büntetőt. Hanek rendkívül buta volt, sokat szabálytalankodott, viszont furcsállom, hogy a hazaiak kettős emberelőnyben is ívelgettek, holott hatalmas területei voltak a széleken, de nem próbált meg létszámfölényes szituációkat kialakítani. Hanek és Gal korlátlan úr volt a levegőben, a Pápa részéről középen több mélységi passz és kényszerítő kellett volna, de ilyesmire még törekvés sem történt.

Gálhidi György úgy vélekedett, hogy a Pápa pontot szerzett kétgólos hátrányból, tehát alapvetően nem lehet elégedetlen. A Diósgyőr pont szerzett idegenben, tehát alapvetően nem lehet elégedetlen, de a mérkőzés képe alapján mindkét csapatban maradhatott hiányérzet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik