NB I

Hosszú böjt volt

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a Siófok az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
FGSZ Siófok-Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0)
Siófok, 300 néző, Játékvezető: Erdős
Siófok: Kurucz – Fehér Zs. (Fodor M. 72.), Nyári T., Deák, Fejes – Sluka, Kecskés, Gál A., Pál Sz. – Melczer (Windecker, 90.) – Dajics (Zamostny, 83.). Edző: Horváth Károly
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Tóth G., Horváth L. (Szabó O., 60.) – Quintero (Simon A., a szünetben), Tóth Bence (Seye, 69.), Arszics – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerző: Nyári (8.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Siófok fogadta a lassan magára találó Lombard Pápát az élvonal 14. fordulójának második pénteki mérkőzésén. A hazaiak az elmúlt tizenhárom fordulóban csupán három pontot gyűjtöttek, míg a pápaiak a győri 6-0-s vereségük óta nem találtak legyőzőre. A bakonyiak legutóbb hazai pályán fontos három pontot gyűjtött be az ugyancsak a tabella hátsó régiójában harcoló Haladás ellen, míg a siófokiak ismét 1-0-s vezetésről kaptak ki a Pécs otthonában.

Jobban kezdte a találkozót a Siófok, aktívabbak voltak a hazaiak az első perctől kezdve. A vezetőgólra sem kellett sokat várni, a nyolcadik percben Nyári Tibor szabadrúgása talált utat a pápaiak kapujába. A Lombard láthatóan nem tudott kellően felpörögni a találkozó elején, nem tudták felépíteni a támadásaikat a vendégjátékosok. A gól után továbbra is a kontrákra berendezkedő hazaiak veszélyeztettek, de Szűcs Lajos bravúrjainak köszönhetően maradt az 1-0-s eredmény a félidőben.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A széleken vezettek kontrákat a hazaiak, bár többször sikerült a továbbra is kissé álmosan futballozó pápaiak mögé kerülniük, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A Lombard játékosai igyekeztek távoli lövésekkel meglepetést okozni, de Kurucz Péter magabiztosan hárította ezeket a kísérleteket. Az utolsó fél órában úgy tűnt, magára talált a vendég együttes, de a jól kontrázó siófokiak így is folyamatosan veszélyt jelentettek Szűcs Lajos kapujára, többször is a rutinos hálóőrnek kellett bravúrokat bemutatnia. Újabb gól már nem született a találkozón, a Siófok megérdemelten szerezte meg első győzelmét a bajnokságban.

– Annak ellenére, hogy a mérkőzés előtt szinte egyértelműnek lehetett mondani a pápaiak győzelmét, éreztem, hogy meglepetést okozhat a Siófok – kezdte a találkozó elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – Igazolódott is a megérzésem, a siófokiak nagyon taktikus, okos futballt bemutatva gyűjtötték be a három pontot ezen a közepes iramú találkozón. A pápaiak az elmúlt fordulókban nagyon értékes pontokat szereztek, de a játékukkal egyik alkalommal sem nyűgözték le teljesen a közönséget. Úgy érzem, az elmúlt fordulókban többször nem játékban, hanem küzdeni akarásban és szerencsében múlták felül ellenfeleiket. Ez az elszántság viszont ma hiányzott a vendégekből. Mindkét félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult: a Pápa birtokolta többet a labdát, azonban a támadózónában rendre rossz döntéseket hoztak, nem tudták hatékonyan átjátszani a hazaiak védelmét. Ahogy telt az idő, egyre inkább látszott a csapaton, hogy beletörődtek az eredmény alakulásába. A Siófok mindvégig kontrákra rendezkedett be, amelyeket tökéletesen alkalmazott, nem véletlen, hogy míg a pápaiaknál egy, addig a hazaiaknál legalább öt komoly ziccert jegyezhettünk fel a találkozó során. Többször is sikeresen váltottak védekezésből támadásba Slukáék. Többet tett a sikerért, így teljesen megérdemelt a Siófok győzelme.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik