NB I

Kinyűglődtek egy döntetlent

A Diósgyőr otthonában szerzett egy pontot a Pécs az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Diósgyőri VTK – PMFC-Matias 1-1 (0-0)
Diósgyőr, 5000 néző, Játékvezető: Kassai
Diósgyőr: Tajti – Vági (Rudolf G., 77.), Nagy T., Hanek, Gohér – Takács P., Fernando – Gallardo (Gosztonyi, 70.), Csirszki (Bacsa, 62.), Luque – Tisza T. Edző: Sisa Tibor
Pécs: Dibusz – Fodor F., Lantos, Krejci, Panikvar – Akassou – Horváth A., Okoronkwo (Sztojmirovics, 82.), Wittrédi (Szatmári L., 90.), Uzoma – Bajzát (Grumics, 73.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Luque (tizenegyesből 88.), illetve Wittrédi (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idegenben eddig remeklő PMFC-t fogadta a Diósgyőr az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A pécsiek eddigi hét idegenbeli találkozójukból csupán egyet vesztettek el, háromszor játszottak döntetlent, és háromszor győztek. A DVTK nem várta jó előjelekkel a találkozót, hiszen a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött. A remek idegenbeli széria ellenére Pécsett sem felhőtlen a helyzet, hiszen bár a csapat az elmúlt négy fordulóban nyolc pontot szerzett, a tulajdonos bizalma megrendült Supka Attila vezetőedző felé.

Óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok, igyekeztek felmérni egymást, így komoly lehetőség nem alakult ki az első húsz perc során. Nem igazán illeti dicséret a csapatokat a félidő első feléért, nagyon gyenge iramot produkáltak. A játékrész második felében valamivel aktívabb volt a Diósgyőr, de a pécsiek kapusának, Dibusz Dénesnek így sem akadt sok dolga. A félidő legnagyobb helyzetét mégis a pécsiek hagyták ki, miután Tajti Norbert röviden vágott ki egy hazagurított labdát. A játékszer egy passz után az üresen ácsorgó Bajzát Péterhez került, aki 14 méterről a kapu mellé gurított.

A második felvonásban magasabb fokozatra kapcsolt a Diósgyőr, de nem tudta feltörni a pécsi védelmet. A vendégek még inkább visszaálltak, nem egy hazai támadásnál hat-nyolc pécsi tömörült a saját tizenhatosának előterében. A 66. percben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Okoronkwo futott el a jobb oldalon, beadására pedig a hosszú oldalon Wittrédi Dávid érkezett, aki kapásból a hálóba vágta a labdát. A gól után próbálta frissíteni támadósorát a Diósgyőr. Bacsa Patrik, illetve Gosztonyi András beállása után első alkalommal lépett pályára a Diósgyőr színeiben Rudolf Gergely. Illetve, mivel a színekkel volt némi probléma, emiatt azonnal el is hagyta a pályát…

Sportszárának színétől eltért ugyanis a játékos fehér zoknija, így ezt egy piros ragasztószalaggal javítania kellett a hazai stábnak. Ezután kapcsolódhatott csak be a játékba a válogatott csatár. A DVTK rendületlenül rohamozott, és a 88. percben góllá érett a mezőnyfölénye, Luque értékesített a Grumics kezezése után megítélt büntetőt. A hátralevő három percben említésre méltó esemény nem történt, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

– Nem mondhatjuk, hogy magas színvonalú játékot hozott a mérkőzés – kezdte értékelését a Diósgyőr korábbi emblematikus játékosa, a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán. – Nem pörögtek fel kellően a csapatok, így aztán kevésbé forogtak veszélyben a kapuk.

A szakembertől azt kérdeztük, vajon indokolt-e a nagyon feltűnő biztonsági játék két olyan csapat esetében, amelynél a hírek szerint nincsenek biztonságban a vezetőedzők, legalábbis ami a pozíciójukat illeti.

– Az edzőkérdéssel nem foglalkoznék, ez a klubvezetők dolga. Azt viszont egyáltalán nem tartom indokoltnak, hogy olyan biztonsági focira rendelkezzenek be a csapatok, mint amit az első félidőben láttunk – szögezte le a diósgyőriek utánpótlásedzője. – Az első osztályban senki sem játszhat ennyire óvatosan, ilyen passzívan. Biztonságosan lehet kezdeni egy mérkőzést, de minél hamarabb fel kell pörögni, csak így lehet megnyerni a meccset. Ezen a találkozón egyik csapatnál sem éreztem azt az átütőerőt, ami a győzelemhez kellett volna. A mutatott játék alapján úgy érzem, a döntetlen reális eredmény mindkét együttes számára. A pécsiek értékes ponttal térhetnek haza, míg a Diósgyőr annak örülhet, hogy a mérkőzés végén góllá érett a fölénye, és sikerült megmenteni a hajrában az egy pontot.

Olvasói sztorik