NB I

Supkával elérhetők a pécsi célok?

Elbert Gábor: a kommunikáció a fájdalmas, az, hogy csak a játékosok a hibásak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Általános meghökkenést váltott ki Matyi Dezső nyilatkozata a hét elején. A Pécsi MFC tulajdonosa élesen kritizálta Supka Attila vezetőedzőt. Elbert Gábor cégvezető csütörtökön a Digi Sport televízióban kommentálta a kialakult helyzetet.

– A klub szent. Mindenki más, aki személyként részt vesz a munkában, alá kell, hogy rendelje magát a klub érdekeinek – kezdte Elbert Gábor. – A tulajdonos nem viseli jól, hogy úgy esünk ki a kupából, hogy nem a legjobb csapattal megyünk el, utána a nyilatkozatokban pedig a játékosok az egyedüli felelősök. A kommunikáció a fájdalmas, az, hogy csak a játékosok a hibásak, az, hogy a pécsi illetőségű játékosok távol kerülnek a csapattól, alkalmatlanná nyilváníttatnak. A PMFC címere a szent, mindenkinek a klub sikereiért kell dolgoznia. Nem is az a fő baj, hogy nincsenek eredmények, hanem, hogy ma senki sem tudja megmondani, mit játszik a Pécs. Ebben sok csapat elment mellettünk. A nyilatkozatokban pedig mindig a játékosok és a keret a hibás, pedig a játékoskeretet a vezetőedző alakította ki.

Elbert Gábor ugyanakkor nem tudott választ adni arra a kérdésre, Supka Attilával elérhetőek-e a klub kitűzött céljai.

– Matyi Dezső nyilván azért szerződtette nyáron Supka Attilát, mert úgy gondolta, hogy ő a legjobb megoldás, de most úgy néz ki, hogy vannak kételyek a fejében, az emberek fejében Pécsett. Nekünk az a dolgunk, hogy a klubból valóban egy nagy klubot építsünk – válaszolta a cégvezető, aki Supka esetleges utódlásával nem kívánt foglalkozni. Azt elmondta, hogy a Márton Gábor szerepvállalásáról szóló pletykákról már ő is hallott, ám ezeket nem kommentálta.

A PMFC egyébként már csütörtökön elutazott a Diósgyőr elleni mérkőzésre. Supka Attila dolgát a pénteki meccs előtt nehezíti, hogy Bodnár László részleges ínszalagszakadás, Zoran Zseljkovics és Demjén Gábor eltiltás miatt nem szerepelhet. Ráadásul kisebb sérülés miatt kérdéses Alekszandar Sztojmirovics, Leon Panikvar és Jirí Krejci játéka is.

Olvasói sztorik