NB I

Edzőváltás lesz a PMFC-nél

A Rangadó.hu értesülése szerint Supka Attilának a téli szünetben távoznia kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Honlapunk információi szerint a pécsi klubtulajdonos, Matyi Dezső elhatározta, hogy a téli szünetben megválik a PMFC vezetőedzőjétől, Supka Attilától, akit idén nyáron szerződtetett. Mindezt állítólag nem csak a rossz bajnoki eredmények és a Magyar Kupa-kiesés indokolja, hanem az is, hogy a trénernek alaposan megromlott a kapcsolata néhány játékossal, ami az egész öltözői hangulat rovására megy. Értesüléseinket támasztja alá a bama.hu oldal „Matyi Dezső felhúzta magát” című hétfő délelőtti cikke is.

Hiába nyert szombaton a PMFC a Siófok ellen, Matyi Dezső klubtulajdonos elégedetlen, és akkor még finoman fogalmaztunk… Supka Attila vezetőedzőről szólva a Dunántúli Napló című megyei napilapnak úgy nyilatkozott: „egy az egyben neki köszönhető, hogy a PMFC ide jutott”.

A játékoskeretet érintő edzői nyilatkozat miatt hívták fel a klub tulajdonosát, Matyi Dezsőt, aki így reagált Supka Attila szavaira.

– Először is irtózatosan jó pedagógiai érzékre vall egy ilyen nyilatkozat a diósgyőri mérkőzés előtt! Ezzel biztos maga mellé fogja állítani a játékosokat – kezdte ironikusan Matyi Dezső. – Másrészt, a bajnokság kezdetén azt mondta, ezzel a kerettel neki lehet vágni a szezonnak, el lehet érni a kitűzött célokat. Ami az első hat hely valamelyikét jelenti, a Magyar Kupa pedig kiemelt prioritást élvezett, minél tovább szerettünk volna menni, s ha lehet, ki akartunk lépni a nemzetközi porondra.

A tulajdonosnak nem tetszik, hogy az edző másokban keresi a hibát. Supka Attila a célok érdekében szabad kezet kapott a keret kialakítását illetően, amelynek az értéke jelentősen megnövekedett.

– Annyi pénzt nem költöttek még ennél a klubnál átigazolásokra, mint most, ráadásul ideális feltételeket biztosítottunk például két edzőtáborral – folytatta Matyi Dezső. – Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy amíg futott a szekér, mondjuk a Debrecen elleni mérkőzésig, addig minden csiri-viri volt. Utána viszont folyamatosan azt hallottam, hogy a vezetőedző áthárítja a felelősséget, ami piszkosul nem tetszik! Ahelyett, hogy mindig másokban keresné a hibát, önkritikusnak kellene lennie, meg kéne oldania a feladatokat, változtatva bizonyos dolgokon.

A tulajdonos az utóbbi időben nem kívánt megszólalni PMFC-ügyekben, hogy ezt most mégis megtette, az a Tiszaújváros elleni kupabúcsúnak köszönhető.

– Övön aluli ütés volt, szándékos provokációnak minősítem! Miután a kupa kiemelt fontosságú volt, nem értem, miért nem az első csapat kezdett?! Az edzőnek kutya kötelessége lett volna a legjobb csapattal kiállnia, s azzal, hogy ezt nem tette meg, kárt okozott a klubnak! Ezek után arcpirítóan szemtelennek éreztem a nyilatkozatát, amelyet az akkor pályára lépőkkel kapcsolatban mondott – szögezte le Matyi Dezső.

Vajon, ha ennyire elégedetlen az edzővel, miért nem köt útilaput a talpára?

– Mert kíváncsi vagyok arra, hogyan oldja meg ezt a feladatot egy abszolút profi szakember, aki bizonyos helyeken már bizonyított. Egy az egyben neki köszönhető, hogy a PMFC ide jutott, hát most ne tőlem várja a kényelmes megoldást!

Olvasói sztorik