NB I

Edzőváltás lesz a PMFC-nél

Rangadó
Rangadó

2012. 11. 05. 11:34

A Rangadó.hu értesülése szerint Supka Attilának a téli szünetben távoznia kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Honlapunk információi szerint a pécsi klubtulajdonos, Matyi Dezső elhatározta, hogy a téli szünetben megválik a PMFC vezetőedzőjétől, Supka Attilától, akit idén nyáron szerződtetett. Mindezt állítólag nem csak a rossz bajnoki eredmények és a Magyar Kupa-kiesés indokolja, hanem az is, hogy a trénernek alaposan megromlott a kapcsolata néhány játékossal, ami az egész öltözői hangulat rovására megy. Értesüléseinket támasztja alá a bama.hu oldal „Matyi Dezső felhúzta magát” című hétfő délelőtti cikke is.

Hiába nyert szombaton a PMFC a Siófok ellen, Matyi Dezső klubtulajdonos elégedetlen, és akkor még finoman fogalmaztunk… Supka Attila vezetőedzőről szólva a Dunántúli Napló című megyei napilapnak úgy nyilatkozott: „egy az egyben neki köszönhető, hogy a PMFC ide jutott”.

A játékoskeretet érintő edzői nyilatkozat miatt hívták fel a klub tulajdonosát, Matyi Dezsőt, aki így reagált Supka Attila szavaira.

– Először is irtózatosan jó pedagógiai érzékre vall egy ilyen nyilatkozat a diósgyőri mérkőzés előtt! Ezzel biztos maga mellé fogja állítani a játékosokat – kezdte ironikusan Matyi Dezső. – Másrészt, a bajnokság kezdetén azt mondta, ezzel a kerettel neki lehet vágni a szezonnak, el lehet érni a kitűzött célokat. Ami az első hat hely valamelyikét jelenti, a Magyar Kupa pedig kiemelt prioritást élvezett, minél tovább szerettünk volna menni, s ha lehet, ki akartunk lépni a nemzetközi porondra.

A tulajdonosnak nem tetszik, hogy az edző másokban keresi a hibát. Supka Attila a célok érdekében szabad kezet kapott a keret kialakítását illetően, amelynek az értéke jelentősen megnövekedett.

– Annyi pénzt nem költöttek még ennél a klubnál átigazolásokra, mint most, ráadásul ideális feltételeket biztosítottunk például két edzőtáborral – folytatta Matyi Dezső. – Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy amíg futott a szekér, mondjuk a Debrecen elleni mérkőzésig, addig minden csiri-viri volt. Utána viszont folyamatosan azt hallottam, hogy a vezetőedző áthárítja a felelősséget, ami piszkosul nem tetszik! Ahelyett, hogy mindig másokban keresné a hibát, önkritikusnak kellene lennie, meg kéne oldania a feladatokat, változtatva bizonyos dolgokon.

A tulajdonos az utóbbi időben nem kívánt megszólalni PMFC-ügyekben, hogy ezt most mégis megtette, az a Tiszaújváros elleni kupabúcsúnak köszönhető.

– Övön aluli ütés volt, szándékos provokációnak minősítem! Miután a kupa kiemelt fontosságú volt, nem értem, miért nem az első csapat kezdett?! Az edzőnek kutya kötelessége lett volna a legjobb csapattal kiállnia, s azzal, hogy ezt nem tette meg, kárt okozott a klubnak! Ezek után arcpirítóan szemtelennek éreztem a nyilatkozatát, amelyet az akkor pályára lépőkkel kapcsolatban mondott – szögezte le Matyi Dezső.

Vajon, ha ennyire elégedetlen az edzővel, miért nem köt útilaput a talpára?

– Mert kíváncsi vagyok arra, hogyan oldja meg ezt a feladatot egy abszolút profi szakember, aki bizonyos helyeken már bizonyított. Egy az egyben neki köszönhető, hogy a PMFC ide jutott, hát most ne tőlem várja a kényelmes megoldást!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.