NB I

„Egervári nem hív…”

Bodnár László reménykedik, hogy szerepelhet még a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén nyáron igazolt az élvonalbeli PMFC-Matias csapatához a 33 éves jobboldali védő, Bodnár László. A 46-szoros válogatott labdarúgó szabadon igazolható volt, legutóbb tavaly májusban, az osztrák Red Bull Salzburg színeiben futballozott. Korábban az ukrán Dinamo Kijevben, illetve a Debreceni VSC-ben is megfordult, a pécsiekkel pedig egy plusz egyéves szerződést írt alá. Csapata jelenleg a tízedik helyen tanyázik az OTP Bank Ligában. Érdekesség, hogy idegenben szerepelnek jobban a baranyaiak, hiszen otthon még nem sikerült nyerniük. A Rangado.hu erről is megkérdezte az újdonsült pécsi csapatkapitányt.

– Igazából nem tudom, miért nem tudunk itthon is jól szerepelni – kezdte Bodnár László. – Nagyon szeretnénk már győzni hazai környezetben is, de eddig ez sajnos nem sikerült. Most idegenben próbálunk pontot, pontokat szerezni. Az az igazság, hogy az elején nagyon jól indultunk, jöttek az eredmények, nem nagyon találtunk legyőzőre. A Debrecen elleni hazai meccsen is kettő-nullra vezettünk, majd sajnos kikaptunk három-kettőre, ez a vereség talán megtörte kicsit a csapatot. Úgy érzem, hogy azóta sem találtunk magunkra, de továbbra is azon vagyunk, hogy minél több pontot szerezzünk. Mindössze négy pontra vagyunk a negyedik-ötödik helytől, ezért próbálunk a következő fordulókban eredményesen futballozni, és szeretnénk felzárkózni az elől tanyázó együttesekhez.

– Nyáron igazolt Pécsre, manapság pedig már ön a gárda csapatkapitánya. Ennyire jól sikerült a beilleszkedés?
– Nagyszerűen érzem magam. Semmi gond nem volt a beilleszkedésemmel, hiszen nagyon sok játékost ismertem már. Megtisztelő számomra, hogy ilyen hamar viselhetem a csapatkapitányi karszalagot, természetesen jó érzéssel tölt el. Azonban még jobban érezném magam, ha most már tényleg sikerülne hazai pályán győzelmet aratnunk.

– Két év kihagyás után, mit gondol a jelenlegi NB I színvonaláról?
– Véleményem szerint, rendkívül kiegyenlített jelenleg a magyar bajnokság. Bárki meg tud verni bárkit, minden előfordulhat ebben a szezonban. Ha ránézünk a tabellára, akkor ott is látszik, hogy mennyire sűrű a mezőny.

– Mostanában sok gond van a nemzeti együttesben a szélsővédő-poszt betöltése kapcsán, nem kacérkodik újra a válogatott szerepléssel?
– Ezzel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy amíg Egervári Sándor a szövetségi kapitány, addig szerintem én nem nagyon fogok szerepet kapni a nemzeti csapatban – mesélte szomorúan a 33 éves védő. – Természetesen ott motoszkál a fejemben, és reménykedem a válogatott szereplésben. Volt lehetősége rá, hogy behívjon, de nem tette meg. Ezért is mondom, hogy szerintem esélyem nincs nála.

– Szombaton a Haladás otthonába látogatnak, mit vár a találkozótól? Várja már, hogy összecsaphasson Kenesei Krisztiánnal?
– Ha jól tudom, több eltiltott játékosuk is van a kezdőből, de így is kiváló labdarúgók alkotják a szombathelyiek keretét. Biztos vagyok benne, hogy nehéz összecsapás lesz számunkra. Azonban mi nyerni megyünk, megpróbálunk mindent megtenni a három pont megszerzése érdekében. Jóban vagyunk Kenővel, de én csak a mérkőzésre és az eredményességre koncentrálok.

Olvasói sztorik