Hírek

Pécs: az első hazai sikerre várva

Az újonc Mecsekaljára látogat, és szerintünk nem feltétlenül lesz ez pontos kirándulás. Torinóban rangadót rendeznek, gólokkal!

Pécs-Eger 1!

Alsóházi összecsapást rendeznek a Mecsekalján: az újonc egriek pont nélkül térnek haza…
A piros-feketék hiába erősítették meg a keretüket, eddig a brigád teljesítménye elmarad a várakozástól. Bodnárék mindössze a 10. helyen tanyáznak, 10 meccsen 12 pontot hoztak össze. Otthon viszont roppant gyenge a csapat: 0-1-3-as sorukkal a Siőfokkal holtversenyben a legilledelmesebb házigazda… A Fradival ikszeltek Bajzáték augusztus elején, azóta viszont három zakó (Debrecen, Kecskemét, Újpest) következett. Idegenben viszont igencsak jól megy a baranyaiaknak! Immár háromszor nyertek, legutóbb Kispestről hozták el a három pontot. Egyetlen pontatlan túrájuk Győrhöz köthető (1-0).
Supka Attila együttesében sokkal több lehet, ám eddig ezt nem tudták bizonyítani a pályán a pécsiek. Nem megbántva a déli együttes drukkereit, de eddig a nyitófordulót leszámítva – amikor is 3-2-re nyertek Pakson Dibuszék – még nem igazán láttuk jól futballozni kedvenceiket. Talán majd ma…
Az Eger újonc a ligában, és bizony nem bánnák a hevesi drukkerek, ha lefújták volna már bajnokságot. Mert akkor sikerült volna kivívni a bennmaradást! Jelenleg a 14. helyen állomásozik Simon Antal alakulata, 10 meccsen 9 pontot bezsebelve. A piros-kékekre persze rájár a rúd, hiszen nem tudnak hazai pályán szerepelni. Hol utaznak, hol pedig Debrecenben, a Fáy utcában, vagy Diósgyőrben fogadják aktuális ellenfeleiket.
A megilletődött kezdés után elkezdték gyűjtögetni a pontokat az egriek. Némethék nyerni tudtak Pakson, majd elverték a bajnokot is. Aztán a kaposvári pontszerzés után megszakadt a jó széria: Koósék kikaptak a Kecskeméttől.
Az elmúlt években nem találkozott egymással a két alakulat. A mai randevútól pedig a hazaiak sikerét várjuk! A Pécs még nem nyert Baranyában, és ugye azt tudjuk, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer… Tippünk tehát 1-es!

Juventus-Napoli Mindkét fél betalál: IGEN!

Csúcsrangadó a Serie A-ban! A déliek Torino felé veszik az irányt, és szerintünk a felek remek meccset produkálnak majd!
Hét fordulót követően egyaránt 19 pontot gyűjtöttek hőseink, ami annyit jelent, hogy hat siker mellett mindössze egyszer ikszeltek a csapatok. Hogy folytassuk a hasonlóságok ismertetését, eláruljuk azt is, hogy hazai környezetben eddig nem botlottak az alakulatok. A Juve a Firenze, a Napoli a Catania otthonában nem tudott nyerni.
Conte mester ugyan még tölti büntetőjét, ám keze munkája továbbra is látszik a csíkosakon. A Juventus nagyszerűen összeállt, a támadófutballt tolják, bár hivatalosan csak egy ék szerepel általában a kezdőben. No de a középpálya! Félelmetesen erős… Pirlo, Marchisio, Giovinco, Vidal, Asamoah, hogy csak néhány nevet említsünk. Szóval, azért az nem véletlen, hogy 7 ütközetben immér 17-szer volt eredményes a bajnok.
A bajnoki szünet előtt Sienában vizitáltak Chielliniék, és nyertek is 2-1-re. A BL-ben eddig két iksz szerepel a zebrák neve mellett, és a jövő héten újabb kihívás vár a fiúkra: Dániában, az FC NORDSJAELLAND vendége lesz a Juve. Ott pedig muszáj lesz nyerni.
A Nápoly a tavalyi 5. helyezés után az idén komolyabb célokat tűzött ki: a BL-t érő helyen kell végezni, ám persze nem bánná a klubvezetés, ha a bajnoki cím begyűjtése jelentené az utat a nemzetközi porondra.
Walter Mazzarri együttese, mint említettük, szárnyal a bajnokságban, idegenben még csak gólt sem kaptak Cannavaroék. Hamsik, Pandev és Cavani ontja a gólokat, a dél-amerikai támadó például már hat találatnál jár! A csapatépítés nagyon tudatos a kékeknél, így összességében nem is meglepő a Napoli remeklése.
Az idén egyszer már megütköztek a gárdák: Kínában, a Szuperkupa fináléjában hosszabbítás után nyert 4-2-re a torinói alakulat. Előtte Északon vegyes eredmények születtek.
A mai rangadótól elsősorban remek futballt várunk. És nem gondoljuk, hogy a védekezésé lesz a főszerep. Ismerve a két támadósort, szerintünk garantáltan betalál mindkét fél a kilencven perc során. Ez is tehát az alaptippünk!

Olvasói sztorik