NB I

Túlbiztosított, óvatos Pécs

A Pécs hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott az újonc Egerrel az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Pécsi MFC-Matias – Egri FC 0-0
Pécs, 1500 néző. Játékvezető: Pánczél
Pécs: Dibusz – Bodnár L., Csausics, Krejci, Zsejlkovics – Horváth A., Uzoma – Okoronkwo, Grumics (Wittrédi, a szünetben) – Nagy O. (Szatmári L., 73.) – Bajzát. Edző: Supka Attila
Eger: Brljak – Kovács G., Knakal, Mecsinovics – Preklet, Farkas Á. (Koós, 82.), Balog Zs., Cs. Pavicsevics, Stainslaw, Dobrics (Kabele, 62.) – Németh N. (Pavlov, 70.). Edző: Simon Antal

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozó első negyedórájában Németh Norbertnek volt egy félpályás próbálkozása. A kapujából kint álló Dibusz Dénest szerette volna meglepni, azonban kísérlete gyengének bizonyult. Majd a hazaiak védője, Krejci tesztelte 26 méterről Brljakot. A levegőben szitáló labdát visszaöklözte a hálóőr a mezőnybe – tudósít az egriek honlapja.

Grumics is próbára tette a vendégkapust, de a baranyaiak támadójának kísérletét is könnyedén hárította Brljak. Az első félidőben aktívabban futballozó vendéglátók sok helyzetet kidolgoztak, de ezekből egyet sem értékesítettek. Az egriek a megszokott, zárt védekezésből való gyors kontrákkal szerettek volna meglepetést okozni, ám leginkább magukat lepték meg azzal, hogy gólhelyzet nélküli félidőt produkáltak. Kaput eltaláló lövésig azért eljutottak Farkas Ádám révén, a 43. percben. A hazaiak szélről beívelt labdáit nagy hatékonysággal hárította az egri belső hármas, így igazi gólszerzési lehetőség nem alakult ki a kapunál.

A második 45 perc első lövése a csereként beállt Wittrédi Dávid nevéhez fűződött. A PMFC támadójának kísérletét azonban blokkolta az egri fal, így a labda a felsőléc fölött hagyta el a játékteret. Majd ugyancsak Wittrédi jobboldali beadása Bajzáthoz szállt a hosszú oldalra, a csatár okosan fejelte vissza a labdát Nagy Olivér elé, aki hét méterről a jobb kapufát találta telibe. Dibusz mutatta be a mérkőzés legnagyobb védését a találkozó 65. percében, amikor Farkas baloldali beadását a frissen beállt Kabele fejelte nyolc méterről kapura. A hazaiak hálóőre bravúrral védte a cseh középpályás bólintását. A kevés helyzetet hozó mérkőzésen az egriek remekül megszervezett játékuknak köszönhetően értékes pontot szereztek. A pécsieknek ezúttal sem sikerült győztes mérkőzésen a pályáról levonulniuk saját közönségük előtt, így továbbra is a kitűnő idegenbeli teljesítményük miatt tartózkodnak az egriek előtt a tabellán.

– Az első félidő igazából értékelhetetlen volt. Egyetlen helyzetnek mondható szituáció adódott, Bajzát Péter fejese. Azon kívül gyakorlatilag semmi nem történt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa, aki ezúttal is a helyszínen tekintette meg a találkozót. – Egy éve nem nyert a csapat hazai pályán, hiányoltam a több kockázatvállalást, az intenzívebb támadójátékot. Ehelyett a túlbiztosítás ás az óvatosság volt jellemző. A második félidő elején volt néhány komolyabb helyzet, amelyeket azonban nem sikerült berúgni, és a játék visszazökkent abba a mederbe, amelyben az első felvonásban csordogált. A végén pedig az erőlködés hozott még néhány lehetőséget. A „ne kapjunk gólt” felfogással nem lehet meccset nyerni, a döntetlennel pedig nem sokra megy a csapat. Az Eger nulla veszélyt jelentett a hazai kapura, szinte végig a vendégek térfelén zajlott a játék, ezért a két védekező középpályás fölösleges volt a pécsiek részéről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik