NB I

Nyolc hét alatt készül el a világítás

Napokon belül hozzálátnak a villanyvilágítás kiépítéséhez az egri stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megvan a pályázat győztese, a TEN-T Tömegközlekedés Energiaellátás Tervező és Kivitelező Zrt. építi meg az egri Szentmarjay-stadionban a villanyvilágítást – írja a klub honlapja.

A munkához napokon belül hozzálátnak a szakemberek, és ha az időjárás is úgy akarja, a kezdéstől számított két hónap múlva kigyulladnak a fények a létesítményben. A csapatok 1300 lux fényerő alatt játszhatnak majd, ám erre idén már nem lesz lehetőség, csak tavasszal. Az idő ebből a szempontból nem sürgető tényező, így nem kell kapkodni, meg lehet építeni úgy a világítást, hogy az a végleges változatot jelentse.

Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. tulajdonos-ügyvezetője a beruházás anyagi részét illetően közölte: 183 millió forintba kerül a villanyosítás, amelyből 130 milliót a TAO-ból fedeznek, 29 milliót a klub tesz hozzá, míg az önkormányzat 24 millió forinttal járul hozzá a kivitelezéshez. A kiemelt kockázattal járó mérkőzések rendezéséhez azonban a világítástól is többre van szükség.

– A korábban elvégzett felújítások és a most következő beruházás is arra lesz egyelőre elegendő, hogy a normál szintre besorolt találkozókat rendezhessünk saját pályán – folytatta a klubvezető. – Tavasszal azonban elkezdődnek azok a munkálatok is, amelyek nyomán később lehetőség nyílik valamennyi hazai összecsapás lebonyolítására. Itt elsősorban a lelátó egyelőre lezárt szektorairól van szó, amelyek statikailag nem felelnek meg a követelményeknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik