Hírek

Helikopterrel állítják be az oszlopokat

Épül, készül a villanyvilágítás az egri Szentmarjay Tibor Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Sokan kifogásolták, hogy még egy kapavágást sem láttak a Szentmarjay Tibor Stadionban az október 15-ig határidős villanyvilágítás ügyében. Kedden a szakhatósági bejárás alkalmával meggyőződhettünk róla, készülnek a tervek, és már a kivitelezés részleteiről is információkat kaptunk – írja az agriasport.hu.

Az egri stadion fejlesztésével foglalkozó TEN-T Zrt. képviselőjeként Mikes György a négy darab oszlop beépítésével kapcsolatban elmondta a legcélszerűbb megoldás a helikopteres beállítás. Két darab 42 méteres, és 2 darab (lelátó felőli részen) 38 méteres több részből álló horganyzott kivitelű oszlop 1400 lux fényerővel világítja meg a pályát. A négyszer 40 fényvető az UEFA előírásoknak megfelelő környezetet biztosít.

A szerkezeti elemeket a salakos pályára szállítják, ahol előszerelést végeznek. Az alapozásoknál cölöpös megoldást alkalmaznak. A helikopteres beállításhoz Mi-8-as teherszállító helikopter érkezik. A salakoson lesz a leszálló pálya. A beállítás egy napot vesz igénybe. Az egész beépítés, szerelés egy hét alatt kivitelezhető. Ezzel a megoldással a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák sportolóknak és a közelben lakóknak.

A tervek szerint október 6-7-re megvalósulhat a beruházás. A több mint százmilliós beruházás célegyenesbe jutásához a tulajdonosi, önkormányzati hozzájárulás hiányzik. A költségeket az Egri FC Kft. állja, a Hadnagy út felőli részen új transzformátor állomás épül, amely a világítás áramforrását biztosítja.

Olvasói sztorik