NB I

A Fáy utcában játszik az újonc

Angyalföldön rendezik a pénteki Eger–Siófok kiesési rangadót.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Kis magyar futball-abszurd: a Vasas kiesett az élvonalból, az Eger feljutott, a Vasas-pályán mégis NB I-es meccset rendeznek, a hevesi megyeszékhelyen viszont nem!

Szurkolói ankétot tartott hétfőn este az Egri FC. A legfontosabb és legfájóbb információ az volt, hogy hiába minden előzetes egyeztetés, három érdekelt csapat hozzájárulása, és két televíziós társaság támogatása, az MLSZ versenybizottsága nem járult hozzá időpont-módosításhoz – írja az agriasport.hu.

Az Egri FC pénteken 19 órától köteles lejátszani a Siófok elleni hazai mérkőzését. A klubvezetés döntése szerint a villanyvilágítás hiányában a Fáy utcai stadionban rendezik a meccset, amely akár kiesési rangadó is lehet. A Videoton és a Ferencváros elleni hazai találkozók várható helyszíne Diósgyőr lesz.

Mint ismert, az MLSZ normál fokozatú mérkőzések rendezésére alkalmasnak találta az egri létesítményt, később azonban úgy döntött, mégsem játszhat otthon az újonc. Ez pedig már végleges döntés. Leghamarabb október 15-én készülhet el a villanyvilágítás, ezt követően már nem lesz akadálya a mérkőzésrendezésnek.

Egy új játékost is bemutattak a szurkolóknak: a 21 éves Jasmin Mecsimovics a macedón U21-válogatott csapatkapitánya. A belsővédő a norvég első osztályú Sogndal csapatából érkezett, kétéves szerződést kötött az Egri FC-vel, és pénteken már bevethető a Siófok ellen. Vancsa Miklós hozzátette, a hírek ellenére Katona Máté átigazolását nem tervezik a Vasasból.

Olvasói sztorik