NB I

Egerben maradhat az Eger

Az MLSZ munkatársai is jelen voltak a Szentmarjay-stadionban tartott keddi szakhatósági pályabejáráson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ütemterv szerint halad a munka az NB I-es újonc Egri FC otthonában, így jó esély mutatkozik arra, hogy ne kelljen Debrecenben rendeznie hazai mérkőzéseit a csapatnak. A korábban megjelölt július 20-i felülvizsgálattól eltérően, az MLSZ részéről Horváth László és Kabók József tekintette meg a létesítményt az ÁNTSZ, az ORFK és a tűzoltók képviselőivel – írja a heol.hu.

– A szövetség mindkét szakembere rendkívül együttműködően vizsgálta a stadionban elvégzett felújításokat, mint ahogy a többiek is pozitívan, a szabályos keretek adta lehetőségen belül álltak a kérdéshez – közölte Kocsis Zoltán, az Egri FC tulajdonos-ügyvezetője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a találkozók biztonságos lebonyolítása rendkívül fontos, ezért minden meg is teszünk. A lelátó, a klubépület, a kerítések, az illemhelyek és a doppingszoba vonatkozásában is jól állunk, így bizakodva várjuk, hogy a következő hivatalos megtekintés során milyen vélemény alakul ki az illetések részéről.

Amennyiben a július 25-i újabb határidőig a még kifogásolt hiányosságokat is pótolja az egylet, az MLSZ rábólinthat az egri mérkőzésrendezésre, és normál fokozatba tartozó mérkőzés rendezésére alkalmas minősítéssel láthatja el a stadiont.

– Köszönetünket fejezzük ki Csányi Sándor MLSZ-elnöknek azért, mert a szövetség végig segítőkészen viszonyult az egri létesítményhelyzet megoldásához, keresve azt, hogy miként lehetünk házigazdák – hangsúlyozta Kocsis Zoltán.

Az egri klub október 15-ig kapott haladékot arra, hogy villanyvilágítás legyen a stadionban, és eredményjelzőről is gondoskodni kell.

Olvasói sztorik