NB I

Otthon maradnának az egriek

Debrecen helyett otthon, a Szentmarjay Stadionban játszaná meccseit az Egri FC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökség úgy döntött, hogy nem engedélyei az Egri FC hazai pályáján, ennek értelmében az NB I-ben újonc hevesieknek Debrecenben kell játszaniuk. Az egriek ügyvezető igazgatója az MLSZ-hez fordul a pályaválasztói jog kapcsán felvetődött probléma miatt.

– Szinte fejbe vágott bennünket a döntés, amely a korábbi kérelmünket figyelmen kívül hagyta, ettől függetlenül továbbra is azon dolgozunk, hogy hazai mérkőzéseink helyszíne a Szentmarjay Tibor Városi Stadion legyen – nyomatékosította Kocsis Zoltán a heol.hu oldalon. Az Egri FC ügyvezető igazgatója a licenceljárásban a DVSC stadionját akkreditáltatta otthoni találkozóira, tekintve, hogy a megyeszékhelyi létesítmény jelenleg nincs még olyan állapotban, amely az élvonalban előírt követelményeknek megfelelne.

– A világítás legkorábban október 15-ig készül el, amit előzetesen is jeleztünk, kérve, hogy a sorsolásnál ez vegyék figyelembe – tette hozzá Kocsis Zoltán. – A stadiont az elmúlt hetekben két biztonságtechnikai szakértő is körbejárta, akik elkészítették a statikai jelentéseket, és hamarosan hozzáláthatunk a munkálatokhoz. Korábban július 20-ig kaptunk haladékot arra, hogy a szükséges feladatokat elvégezzük a létesítményben, amelyeket a rendezéshez elengedhetetlenül fontosak. Szó sincs arról, hogy félrevezettük volna a közvéleményt, ugyanis például a nézőtéri korlátok gyártása már elkezdődött.

Az MLSZ részéről jelzett számos súlyos hiányosság pótlása folyamatban van.

Olvasói sztorik