NB I

Jámbor János kiszáll az Egerből?

Az Egri FC főtámogatója átgondolja szerepvállalását, ha a csapatnak Debrecenben kell játszania hazai mérkőzéseit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A drukkerek hiába örülnek, hogy huszonhat év után újra NB I-es együttese van Eger városának, mivel a jelenlegi helyzet szerint 80 kilométert kell utazniuk, ha látni akarják kedvenceiket. A honi szövetség (MLSZ) elnöksége úgy döntött, a Szentmarjay Tibor Városi Stadion nem felel meg az előírásoknak – írja a Blikk.

„Az egri stadion jelenleg számos súlyos hiányosság miatt – köztük a villanyfény hiánya – nem alkalmas élvonalbeli mérkőzések megrendezésére” – olvasható a hír az mlsz.hu-n, de azt is megjegyezték, hogy az egyesületnél felkészültek erre, mivel a licenceljárásban a DVSC stadionját akkreditáltatták hazai találkozóikra.

– A biztonsági szempontból kiemelt összecsapásokat szerettük volna máshová vinni – mondta Vancsa Miklós, az Egri FC cégvezetője. – Nagyon szomorúak vagyunk, hogy a labdarúgó-szövetség elnöksége így döntött, és semmilyen toleranciát nem tanúsít irányunkban, most lefejezte az egri focit. Jámbor Jánossal egy éve dolgozunk, hogy legyen élvonalbeli együttes a városban, de el kell gondolkoznunk a további szerepvállalásunkon.

A vezetőség reméli, hogy az MLSZ felülvizsgálja a döntését, és nem kell albérletbe költözniük. Vancsa példának hozta fel, hogy két éve az akkori újonc Szolnok is kapott haladékot a villanyvilágítás kiépítésére.

– Az egri nézők büszkék, hogy az együttes feljutott a legjobbak közé. Nem akarunk sem mi, sem a szurkolóink Debrecenbe meccsre járni – közölte Vancsa.

Olvasói sztorik