NB I

Itt van már a tavalyi hó!

Csaknem egy év elteltével nyert újra hazai pályán a Pécs, az áldozat a nyeretlen, sereghajtó Siófok.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Pécsi MFC-Matias – FGSZ Siófok 2-1 (1-1)
Pécs, 1200 néző. Játékvezető: Szőts
Pécs: Dibusz – Bodnár L., Csausics, Krejci, Zseljkovics – Horváth A. (Demjén, 57.), Akassou, Wittrédi – Okoronkwo (Uzoma, 82.), Bajzát, Grumics (Nagy O., 42.). Edző: Supka Attila
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Nyári, Fehér Zs., Fejes – Sluka (Dajics, 19.), Gál (Windecker, 82.), Kecskés, Melczer (Fodor M., 77.) – Pál Sz., Zamostny. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Bajzát (30.), Okoronkwo (79.), illetve Pál Sz. (18.)
Kiállítva: Demjén (86.), illetve Mogyorósi (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC odahaza 2-1-re nyert a Siófok ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján. A pécsi alakulat ezt megelőzően legutóbb tavaly novemberben győzött saját közönsége előtt.

Kifejezetten jól kezdtek a vendégek, láthatóan nem csak a védekezésre rendezkedtek be, s többször odaértek a pécsi kapu elé. Egy ilyen esetben, Dibusz Dénes hibája után meg is szerezték a vezetést a siófokiak! Sluka belőtt labdája felpattant a védőkön, a kilépő Dibusz pedig épp Pál Szabolcs elé ütötte a labdát, aki a hálóba passzolt (0-1). A pécsiek aztán – az első félidei egyetlen kaput eltaláló lövésükkel – egyenlítettek, egy labdavesztés után felpasszolt labdát rúgott a kapuba Bajzát Péter, amit szinte az egész vendégvédelem végignézett (1-1). Két perc múlva vezethettek volna a baranyaiak, ám Kecskés gólhelyzetben nagyot mentett Bodnár elől – tudósít a sonline.hu.

A szünet után Wittrédi és Melczer lövése vezette fel a második félidőt, majd Bajzát és Okoronkwo rúghatott volna gólt. Kétségkívül fölényben játszottak a házigazdák, amit a folytatásban Bajzát helyzete is jelzett. Ekkor jött Mogyorósi kiállítása, ami döntő volt a végeredmény szempontjából. A védő kiérdemelte a piros lapot, igaz, két perccel korábban a szintén törlesztő Bajzát csak sárgát kapott. Emberelőnyben tovább erősödött a pécsi nyomás, igaz Nyári szabadrúgásánál, húsz perccel a vége előtt Dibusznak kellett nagyot védenie. Bajzát kapufájánál, majd újabb ziccerénél már érezni lehetett, levegőben a második hazai találat. Ez végül tizenegy perccel a vége előtt érkezett, amikor Okoronkwo egy beadást kapásból rúgott kapuba (2-1). A folytatásban volt még egy kiállítás, amely után próbáltak egyenlíteni a látogatók, ám helyzetük már nem akadt.

– Az eddigiekhez, az utóbbi időben láthatóakhoz képest jobb színvonalú meccs volt, köszönhetően annak is, hogy a Siófok nem bunkerfocit játszott, hanem nyíltabban futballozott, így a pécsieknek könnyebb volt ellenük – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a Pécsi MSC egykori kiváló játékosa. – Az első gól a semmiből született, egyáltalán nem volt benne játékban, hogy a vendégek kerülnek előnybe, mégis megtörtént. Az egyenlítés még az első félidőben összejött, de igazán a második felvonásban változott a játék képe. A PMFC egyértelmű fölényben játszott, csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést, s mint később kiderült, ezzel a győzelmet is. A siófoki kiállítás annyiban befolyásolta a játékot, hogy még nagyobb lett a pécsi fölény. A hazai piros lap a meccs végén már nem veszélyeztette a sikert. Az egész meccsben nem volt benne, hogy pontot szereznek a siófokiak, csak valami véletlen folytán, ahogy a góljuk is született. Nem voltak maximálisan defenzívek, próbálkoztak, de nem tudtak gyakran eljutni a hazai kapuig, a pécsiek játékában viszont szinte mindig benne volt a gól. Megérdemelten nyert a PMFC, és megtört a hazai átok!

Olvasói sztorik