NB I

Micsoda visszatérés!

Közel féléves kihagyás után állt újra a DVTK kapujában Tajti Norbert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a Kecskemét otthonába látogatott a Diósgyőr az OTP Bank Liga 13. fordulójának nyitómeccsén. A találkozón a vendégek szereztek vezetést, a végeredmény azonban 1-1 lett. Ribánszki László sérülése miatt a DVTK kapuját az a Tajti Norbert védte, aki az élvonalban utoljára áprilisban lépett pályára, sokáig sérüléssel bajlódott. Úgy tűnik, hogy nagyszerűen élt a lehetőséggel, hiszen a miskolci szurkolók őt választották a meccs emberének. A 29 éves hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyszerű érzés volt újra pályára lépni az NB I-ben.

– Hajtós mérkőzés volt. Az időjárás is rányomta kicsit a bélyegét a meccsre – kezdte Tajti Norbert. – Igazából a Kecskemétnek valamivel több helyzete volt, ráadásul hazai pályán játszott. Úgy gondolom azonban, hogy egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt vezettünk is. Azt kell mondanom, hogy igazságos döntetlen született.

– Hosszú idő után tért vissza a kezdőcsapatba, a diósgyőri szurkolók pedig rögtön a meccs emberének választották. Milyen érzések kavarognak önben?
– Nagyon jó érzés volt újra játszani. Tavasszal, amikor áprilisban bekerültem, sajnos a második élvonalbeli meccsemen megsérültem. Azóta építettem fel magam, hogy újra be tudjak kerülni. Ribánszki László megsérült, így lehetőséget kaptam már a velencei kupamérkőzésen is. Benne voltam a védésbe a múlt héten, és remélem, tudtam élni a lehetőséggel.

– Említette, hogy tavasszal megsérült. Mi történt akkor?
– A Pécs elleni, idegenbeli összecsapás második félidejében szakadt be a combom, ezért volt egy hosszabb kihagyásom. A nyár folyamán már teljesen felépültem, és vártam, hogy újra pályára léphessek. Örülök, hogy ez most megtörtént.

– Mit gondol a Diósgyőr eddigi szerepléséről?
– Jól kezdtünk az elején, bár szerencsénk is volt néhány találkozón. Sokáig a negyedik helyen tanyáztunk, de sajnos most kicsit visszaestünk, az ötödik-nyolcadik hely környékén ingázunk. A hazai meccseket be kéne húznunk, és akkor ott tudnánk lenni az első négybe.

– Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak?
– Konkrét célkitűzés nem volt meghatározva. A negyedik-hatodik helyezés az, ami reálisnak tűnik.

– A Pécs gárdáját fogadják a hétvégén, Ön fog védeni? Mit vár az összecsapástól?
– Elvileg én kezdek, Lacinak körülbelül két-három hetet mondtak az orvosok. Itthon játszunk, mindenképpen szeretnénk nyerni. A hazai meccseinken a szurkolóinkkal eggyel többen vagyunk. A pécsiek idegenben jobban szerepelnek. Nekünk az is jó, ha egy apró góllal nyerünk, a lényeg a három pont megszerzése.

Olvasói sztorik