NB I

Iksz a szakadó esőben

A Diósgyőr 1-1-es döntetlennel szakította meg Horváth Ferenc tökéletes kecskeméti sorozatát.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Kecskeméti TE Phoenix-Mecano – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
KTE: Borszéki – Sós, Póti, Vaskó, Forró – Patvaros (Dosso 80.), Ramos, Szavics (Bertus 71.) – Litsingi (Pekár 60.), Salami, Tarabai. Edző: Horváth Ferenc
DVTK: Tajti – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Gallardo (Bacsa, 77.), Takács P., Elek Á., Luque – Tisza T. (Gosztonyi, 88.), Fernando. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Szavics (49.), illetve Tisza T. (24.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr együttesével az OTP Bank Liga 13. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A Kecskemét Horváth Ferenc irányításával először veszített pontokat, a szakemberrel ugyanis eddigi négy bajnoki összecsapását megnyerte.

A kezdés előtt Zorán Kell ott fenn egy ország című dala hangzott el Halottak napja alkalmából.

Az első félidő nagy részében a zuhogó esőben kiegyenlített küzdelem folyt, kevés gólhelyzettel. A vendégek jutottak vezetéshez a 24. percben: egy előrerúgott labdára Tisza Tibor csapott le, majd két védőt is elfektetve a hálóba lőtt. A második félidő elején Szavics egyenlített, ezután mindkét kapu előtt több gólhelyzetet kialakítottak a csatárok, de a kapusok kitűnően védtek a csúszós talajon. A 69′. percben Tarabai 24 méteres lövését Tajti Norbert a kapufára ütötte. A 86. percben Tisza lövését kiütötte Borszéki Csaba, pont Bacsa Patrik elé, aki lesről a hálóba lőtt, így a gól érvénytelen volt.

– Két azonos képességű csapat találkozott egymással, azzal a különbséggel, hogy a Kecskemét felfelé ívelő formában van, hiszen az elmúlt négy bajnokiját megnyerte, ami nem véletlen, a Diósgyőr viszont a közelmúltban nem úgy teljesített, ahogy elvárták – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a miskolci klub egykori emblematikus játékosa, edzője. – Igazságos eredmény született, bár az időjárási körülmények rányomták a bélyegüket a meccsre. Sok hibával futballozott mindkét csapat, a slusszpoén a DVTK-nál volt Elek Ákos révén, de kimaradt a nagy helyzet. A pálya talaja nem engedte a jó és szép játékot, de mindig ahhoz kell alkalmazkodni, ami van… Remélem, ezzel az eredménnyel a Diósgyőr is felfelé indul, a csapat teljesítményét mindenképpen pozitívabbnak értékelem, mint a közelmúltban, és a megszerzett egy pontnak okvetlenül pozitívan kell hatnia. További sok sikert kívánok a Kecskemét kispadján Horváth Ferenc barátomnak, akivel annak idején együtt játszottunk.

Olvasói sztorik