Hírek

Kapusdilemma Diósgyőrben!

Tajti? Rados? Rakaczki? Kivel fog kezdődni a DVTK összeállítása szombaton, a Debrecen ellen?

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Diósgyőr eddigi elsőszámú kapusa, Ivan Rados az előző két meccsen nagyokat hibázott, így kicsi a valószínűsége, hogy vele kezdődik majd a szombati, Debrecen elleni bajnokin a kezdőcsapat összeállítása. Szentes Lázár szakmai igazgató nincs könnyű helyzetben, hiszen Rados mögött két olyan kapus bevetése jöhet szóba, akik eddig még nem védtek az élvonalban – fejtegeti a Borsod Online.

Közülük az idősebbnek, Tajti Norbertnek van nagyobb esélye a csapatba kerülésre, hiszen a 28 éves sportolónak nem csak plusz tíz év előnye van a másik szóba jöhető jelölttel, Rakaczki Bencével szemben, hanem az is mellette szól, hogy míg a DVTK saját nevelésű fiatalja csupán 14 felnőtt mérkőzésen játszott, addig Tajti 85 NB II-es meccsnél tart. Csakhogy utóbbi játékos, az elmúlt két évben összesen csak négy bajnokin lépett pályára.

Tajti tavaly, az utolsó tavaszi forduló előtt súlyosan megsérült, emiatt fél évet ki kellett hagynia. Ezért igazolták le nyáron Farkas III Balázst, akit egy hónapja meggyanúsított a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal, hogy még REAC-os korszakában bundázásban vett részt, így vele március 29-én szerződést bontott a DVTK. Ekkor Tajti Norbert lépett elő másodikszámú kapussá, aki idén januárjában újra edzésbe állt, de ebben a szezonban még csak egy mérkőzést játszott, három hete a DVTK tartalékcsapatában, az Ózdi FC elleni NB III-as bajnokin.

Érdekesség: télen szó volt arról a DVTK-nál, hogy kapusposzton a Skóciából hazatérő Balogh Jánossal erősítenek. A debreceni nevelésű, 29 éves hálóőr szabadon igazolható volt, de mivel a Diósgyőrrel nem jött össze a megállapodás, az NB II-es Nyíregyházához igazolt fél évre.

Olvasói sztorik