NB I

Saját maguk is keresik az okokat

Kurucz Péter szerint nekik már minden meccs sorsdöntő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mintegy háromévnyi angliai légióskodás után tért vissza Magyarországra, és igazolt a nyáron az FGSZ Siófok együtteséhez a kapus, Kurucz Péter. Bár klubcsapatával győzelem nélkül áll az OTP Bank Liga utolsó helyén, egyéni érdemeit dicséri, hogy Egervári Sándor behívta a ligaválogatottba. A 24 éves hálóőr erről, a Balaton-partiak szerepléséről, és a külföldi karrierjéről is mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Milyen volt a ligaválogatottnál töltött néhány nap? Hogy érezte magát?
– Egy jó hangulatú összetartáson vettünk részt, jobbára fiatal játékosokból verbuválódott a társaság – kezdte Kurucz Péter. – Videón megnéztük a magyar-török meccs néhány jelenetét, Egervári Sándor elbeszélgetett a játékosokkal, és egymás közti edzések is szerepeltek a programban. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy bekerültem a ligaválogatottba, bízom benne, hogy a jövőben is kapok majd meghívót.

– Mennyire demoralizáló kapusszemszögből, hogy csapata, a Siófok sorra szenvedi el a vereségeket?
– Elég nehéz ez lelkileg is, de próbálom függetleníteni magam ettől. Az adott szituációra koncentrálok, igyekszem segíteni a csapatot a védéseimmel, persze ez nem mindig sikerül úgy, ahogy eltervezem.

– Mi kellene ahhoz, hogy a csapat végre megszerezze első győzelmét?
– Erre a kérdésre már mi is hetek óta keressük a választ. Az okait azonban nem találjuk, mert úgy gondolom, a keretünk nem annyira gyenge, mint amennyire az eredményeink mutatják. A szerencse most már elkezdhetne mellénk állni! A sikerhez ugyanis erre is nagy szükség van. Bátrabb támadójáték is kellene persze ahhoz, hogy gólerősebbek legyünk.

– Sorsfordító lesz a pénteki, Pápa elleni hazai mérkőzés?
– Igazából nekünk már minden meccs nagyon fontos, mindegy hogy az MTK, a Videoton, vagy éppen a Pápa az ellenfél, hiszen mindenki ellen pontot, vagy pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy bennmaradjunk. Persze mindig felkészülünk az adott csapat játékából, most is így tettük.

– Visszakanyarodva kicsit a pályafutásában az angliai részhez, másként is alakulhatott volna a sorsa, ha nem szólnak közbe a sérülések?
– Kár ezen töprengeni, mindig az adott helyzethez viszonyítva kell alakítani a dolgokat. De természetesen nem mondtam még le a külföldi szereplés lehetőségéről!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik