Hírek

Két napig együtt a ligaválogatott

A keret tagjai hétfőn egy, kedden két edzésen vesznek részt Lipóton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ligaválogatott tagjai hétfőn délelőtt találkoztak Lipóton, a játékosok Egervári Sándor szövetségi kapitány irányításával két nap alatt három edzésen vesznek részt. Az eredetileg megadotthoz képest két helyen változott a keret, Csiki Norbert és Korhut Mihály sérülés miatt nem tud részt venni az összetartáson, helyettük Szabó János és Délczeg Gergely került a csapatba – írja az MLSZ honlapja.

Egervári Sándor a hétfői ebédet követően megbeszélést tartott a játékosoknak, amelyen elmondta, hogy a ligaválogatott a nemzeti csapat előszobájának tekinthető, ennek megfelelően, aki részt vesz az edzőtáborozáson, a későbbiekben kivívhatja az A-válogatottban való szereplést.

– Ezzel a közös összetartással szeretnénk erősíteni az itthon kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok jövőképét, és megismertetni velük a válogatottnál elvárt követelmények, hogy adott esetben gördülékenyen menjen a beilleszkedésük a csapatba. Gyurcsó Ádám, Mészáros Norbert és Szakály Péter példája jól mutatja, hogy a ligaválogatottból akár rövid úton is be lehet kerülni az A-keretbe. A két nap a futballistákkal való ismerkedés jegyében telik, de már a decemberre tervezett nemzetközi versenyeztetést is szem előtt tartva készítjük fel a labdarúgókat – mondta Egervári Sándor.

A ligaválogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Kurucz Péter (Siófok)

Védők: Takács Ákos (Győr), Debreceni András (Honvéd), Vermes Krisztián (Újpest), Guzmics Richárd (Haladás), Fiola Attila (Paks), Szabó János (Paks), Németh Milán (Pápa)

Középpályások: Pátkai Máté (Győr), Józsi György (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kanta József (MTK), Simon Ádám (Haladás) Gosztonyi András (Diósgyőr), Balázs Benjámin (Kaposvár), Nagy Gábor (Haladás), Zsidai László (MTK)

Támadók: Varga Roland (Győr), Tischler Patrik (MTK), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Délczeg Gergely (Honvéd)

Olvasói sztorik