Hírek

Újra összehívták a ligaválogatottat

Ebben a szezonban először tartanak edzőtáborozást a bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosoknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány az előző szezonban két alkalommal hívta össze a ligaválogatottat, hogy felmérje, kik azok a játékosok, akikre adott esetben az A-válogatottban is számíthat, illetve megismertesse a labdarúgókkal a válogatottnál támasztott követelményeket. Az idei szezon első ligaválogatott összetartását a jövő héten tartja a szakmai stáb, a meghívott játékosok november 5-7. között két napig készülnek közösen Lipóton.

– A kétnapos összetartás célja, hogy jobban megismerjük a játékosokat, valamint megismertessük velük a válogatott játékát és a posztonkénti elvárásokat – mondta az MLSZ honlapján Egervári Sándor. – A tavalyi edzőtáborok hasznosságát jelzi, hogy a ligaválogatottból Mészáros Norbert, Gyurcsó Ádám és Szakály Péter személyében hárman is bekerültek az A-válogatott keretébe. Ezúttal nem hívtuk meg az A-válogatottban már bevált játékosokat, valamint a nemzetközi kupában szereplő Videoton labdarúgóit. Terveink szerint december elején egyhetes külföldi edzőtáborozást tartunk a ligaválogatott keretnek, a mostani kétnapos program felfogható felkészülésnek a decemberi megmérettetés előtt.

A ligaválogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Kurucz Péter (Siófok)

Védők: Takács Ákos (Győr), Debreceni András (Honvéd), Vermes Krisztián (Újpest), Guzmics Richárd (Haladás), Fiola Attila (Paks), Korhut Mihály (Debrecen), Németh Milán (Pápa)

Középpályások: Pátkai Máté (Győr), Józsi György (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kanta József (MTK), Simon Ádám (Haladás), Gosztonyi András (Diósgyőr), Csiki Norbert (MTK), Balázs Benjámin (Kaposvár), Nagy Gábor (Haladás), Zsidai László (MTK)

Támadók: Varga Roland (Győr), Tischler Patrik (MTK), Bacsa Patrik (Diósgyőr)

Olvasói sztorik