Hírek

Elmarad a ligaválogatott mérkőzése!

A magyar ligaválogatott keretének húsz tagja közül csak tizenhárman jelentkeztek játékra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elmarad a magyar ligaválogatott szerdai, győri edzőmeccse a dunaszerdahelyi DAC ellen. Erről Egervári Sándor szövetségi kapitány döntött hétfőn azt követően, hogy az együttes húszfős keretéből csak tizenhárman jelentkeztek játékra. Halmosi Péter, Egerszegi Tamás és Lipták Zoltán sérülten érkeztek Telkibe, míg Gyurcsó Ádám, Nemanja Nikolics, Koltai Tamás és Pátkai Máté klubja kérésére nem csatlakozott a csapathoz.

Egervári elmondta: tizenhárom játékossal nem lehet mérkőzést játszani, ezért a találkozó elmarad.

– A tervezett program nagyobb részét kisebb létszámmal is megtartjuk, a szerdai mérkőzést azonban nem tudjuk vállalni, egyetlen mezőnyjátékos cserével nem lehet kiállni a találkozóra – mondta az MLSZ honlapjának Egervári Sándor. – A ligaválogatott alapvető célkitűzése, hogy az NB I-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat felzárkóztassuk, és megismertessük a válogatott játékával, ezt két nap alatt, a közös edzésekkel meg tudjuk oldani. Nehéz helyzetbe kerültünk, de nem mondunk le arról, hogy a jövőben is csináljuk összetartásokat a hazai bajnokságban szereplő játékosoknak. Sajnálom, hogy nehezen indul be ez a program, de szeretném, ha félévente két-három játékos megjelenne a válogatottban, és az ő zökkenőmentes beilleszkedésük érdekében kiemelt jelentősége van a ligaválogatott összehívásának. Emellett nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a futballisták számára is jókora motivációt jelent, ha érzik, hogy közel vannak a válogatotthoz.

A keret programjában hétfőn regeneráció szerepel, kedden pedig taktikai edzések következnek: délelőtt a válogatott védekező csapatjátékát, délután a támadójátékát gyakorolják a játékosok.

Olvasói sztorik