Hírek

Debrecen-Győr versenyfutás lesz!

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a Videoton már nem szólhat bele a bajnoki aranycsatába.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A szokásosnál is jobban érdeklődik mostanság a hazai bajnoki meccsek iránt Egervári Sándor szövetségi kapitány, hiszen hamarosan keretet hirdet a ligaválogatott számára. De vajon miért megy ki egy meccsre a mester, ha azt a tévé is élőben közvetíti? Erre is válaszolt a Rangadó.hu érdeklődésére vasárnap este, az újpesti stadionban, és azt is kifejtette: a Zalaegerszeget már menthetetlennek tartja a kiesés szempontjából, a bajnoki aranyéremért pedig Debrecen-Győr versenyfutást vár.

A szövetségi kapitány először az OTP Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzését, az Újpest–Honvéd találkozót értékelte.

– A szokásosnál magasabb fordulatszámú mérkőzés volt, kifejezetten intenzív tartományban játszottak a csapatok – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Egervári Sándor. – Talán ebben az évben a legjobb teljesítményével kirukkoló Újpest megérdemelten nyerte ezt a meccset. Volt néhány játékos, aki felkeltette a figyelmünket, annál is inkább, mert most a ligaválogatott kapcsán az NB I-es játékosokból álló csapattal szeretnénk egy felkészülési mérkőzést játszani április huszonnegyedikén, aztán május kilencedikén ismét. Úgyhogy most egy picit jobban el vagyunk merülve a hazai bajnokságban. Ez nem jelenti azt, hogy a külföldi bajnokságban szereplőket nem tekintjük meg.

– Ki lesz a ligacsapat ellenfele?
– Áprilisban az U21-válogatottal közös felkészülést tervezünk, és egymás között játszunk mérkőzést, májusban viszont egy nemzetközi mérkőzést szeretnénk játszani, az ellenfél kiléte még bizonytalan, szervezés alatt van.

– Ebben a fordulóban a Paks–Debrecen mérkőzés után tehát a helyszínen tekintette meg a Honvéd–Újpest meccset is, pedig mindkettőt közvetítette a televízió. A helyszínen miért jobb végignézni egy találkozót?
– Szakmai oldalról azt is kell figyelni, hogy amikor egy csapat támad, akkor hátul mennyire rendezett a védekezés, ki mennyire fegyelmezett, mindenkinek megvan-e az alázata a csapatjátékkal szemben. Nyilvánvalóan egy labdacentrikus kamera segítségével ezt kevésbé tudja az ember megítélni, a helyszín mindig lényegesen nagyobb élményt ad, egyébként is, szurkolóként is, de szakmailag is.

– A felnőtt válogatottnak legközelebb június elején lesz mérkőzése. Nem túlságosan hosszú a bolgárok és a csehek elleni meccsek közötti szünet?
– Nem szerencsés, de az Európa-bajnokság miatt sűrített programmal működnek a kontinens országai, úgyhogy nem adott lehetőséget az UEFA, ezért folyamodtunk mi legalább felzárkóztatás céljából az NB I-es játékosokból egy ligaválogatott meghirdetésére. Nagyon remélem, hogy azok a játékosok, akiket behívunk, a képességeiket meg tudják mutatni, mi több, kopogtatni fognak a válogatott előszobájában, hiszen ez az alapvető cél.

– Mit hozhat a bajnoki címért zajló versenyfutás? Ki lesz a befutó? Debrecen? Győr? Videoton?
– Nem szoktam jóslásokba bocsátkozni, véleményem szerint pillanatnyilag a Győrnek és a Debrecennek van akkora előnye, hogy valószínűleg kettejük között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. A kiesés elleni harc lesz még nagyon érdekes, hogy ki lesz az, aki a Zalaegerszeggel együtt búcsúzik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik