Hírek

Sikeres újpesti időmérőedzés

Az Újpest hazai pályán kétgólos sikert aratott a negyedik helyezett Budapest Honvéd felett az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

„Két-három meccset kellene sorozatban megnyerni!” – ez az idézet áll az újpesti stadionmagazin legfrissebb számának címoldalán. Hol az az egy? Kérdezhetnék a hazai szurkolók?! A mondat egyébként Dusan Vasziljevicstől származik, aki már a harmadik percben bizonyította, hogy az általa megfogalmazottak nem a szájkarate kategóriáját képviselik, hiszen ő szerzett vezetést együttesének: Kemenes Szabolcs tisztázott röviden egy Lipták Zoltán-előreívelést Rajczi Péter elől, a kipattanót harminc méterről, egyből kapura küldte Vasziljevics, és a labda a visszafutó Sorin Botis fején megcsúszva a léc alá hullott (1-0).

Az Újpest tehát nagyon korán vezetést szerzett egy szerencsés góllal, s ezt követően is irányította a játékot a teljesen ötlettelenül játszó Honvéddal szemben, amely csak egy kihagyott büntetőig jutott. A 25. percben Balajcza Szabolcs borította fel Vécsei Bálintot a kaputól 15 méterre, ezért Kassai Viktor tizenegyest ítélt a Honvéd javára, de a büntetőt Ivancsics Gellért elképesztően rosszul végezte el, és nagyon durván fölé rúgta! A korábbi magabiztos ítéletvégrehajtó már a Pápa ellen is rontott…

A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak támadtak, a vendégek pedig képtelenek voltak eljutni az ellenfél kapujáig, így az Újpest teljesen megérdemelten biztosította be sikerét egy újabb találattal. A 79. percben Simon Krisztián baloldali beadását Hajdú Norbert mellől Remeli Mohamed visszafejelte az ötös túlsó sarkától, Rajczi Péter pedig egy méterről nem hibázza el az üres kaput (2-0).

A Rangadó.hu szakértője ezúttal is Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Diósgyőr, a Nyíregyháza, illetve a Vasas korábbi edzője volt, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót!

– Nagyon érdekes mérkőzés volt, mert eltérő céljai voltak a két csapatnak. A Honvéd a nemzetközi szereplésért küzd, az Újpest pedig a kiesés ellen – kezdte értékelését az MLSZ Grassroots menedzsere. – Ennek megfelelő volt a mérkőzés, amit meghatározott rögtön az elején egy tulajdonképpen gyönyörű megoldás, amelyet egy nagy hiba előzött meg. A Honvéd története arról szólt ebben a bajnokságban, hogy elvesztett két nagyon jó támadót, ezért ragyogó védekezéssel próbál eredményt elérni. Ezúttal pont a fordítottja történt, minden egyes felívelést és feljátszást megnyert Kabát és Rajczi az egyébként jól fejelő és határozott védőkkel szemben, és mindkét gólnál bizonytalan volt a védelem. Az elsőnél Botis és a kapus, a másodiknál pedig ugye Hajdú. Tehát pont azon a ponton sebezték a Honvédot, ami eddig az erőssége volt.

Utólag megállapítható, hogy a meccs egyik kulcsmomentuma volt Ivancsics Gellért kihagyott büntetője az első félidő közepén.

– Nagyon nehéz jelzőt találni rá! Ki lehet hagyni a tizenegyest, de így… Ez elképesztő! A lábtartást sem értettem. Utána a Honvéd átváltott a négy-egy-négy-egyre, tehát értelemszerűen kinyílt – elemezte a látottakat Őze Tibor. – Nem volt túl nagy veszély ennek ellenére az Újpest támadásaiban, de igazán nagy lehetősége a Honvédnak sem volt. Ami még érdekes volt, hogy jobban akartak ma a hazaiak, ezt egyértelműen lehetett látni. Kicsit úgy éreztem magam, mint az időmérőedzésen a Forma-egyben: a játékosok tudták, hogy az új edző nézte a meccset, és a pole pozíciót szeretnék elfoglalni. Tehát motiváltabb volt az Újpest, azért is merem ezt mondani, mert láttam a hétközi, Debrecen elleni mérkőzésüket. Hozzáállásban, akarásban mérföldnyi különbség volt a két meccs között.

Olvasói sztorik