NB I

Honvéd-ajándékot kapott az Újpest

Supka Attila úgy érzi, a kispestieknek jobban kellett volna kijönniük a vasárnapi, újpesti meccsből.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzését a hazai pályán játszó Újpest nyerte 2-0-ra a Honvéd ellen. Sokat tett a sikerért a kiesés elkerüléséért küzdő házigazda, de a rangadón a vendégek bődületes hibái is kellettek ahhoz, hogy ez a végeredmény szülessen. Mindkét Újpest-gól súlyos védelmi baki után született, Ivancsics Gellért égbe lőtt tizenegyese pedig csak hab volt a kispestiek keserű tortáján. Supka Attila, a vesztes csapat edzője a meccs utána a Rangadó.hu kérdésére úgy fogalmazott, odaajándékozták a győzelmet ellenfelüknek.

– Voltak olyan kulcsmomentumok a meccsen, amikor a szerencse is elpártolt a Honvédtól…
– Furcsa egy kettő-nullás mérkőzés után azt mondani, hogy ajándékoztunk egy meccset az Újpestnek, de így gondolom – vélekedett a Rangadó érdeklődésére Supka Attila. – Nem igazán erre készültünk, hiszen a harmadik percben egy olyan szituációból kaptuk az első gólt, amihez gyakorlatilag semmi közük nem volt a hazaiaknak. Utána kihagytunk egy tizenegyest, ami ha bemegy, meghatározhatta volna a mérkőzés menetét. Egy-két szituációban a támadások befejezésénél rosszul döntöttük, nem igazán azt a játékot nyújtottuk, amit kellett volna, de még egyszer mondom, úgy érzem, nekünk ebből a meccsből jobban kellett volna kijönnünk.

– Délczeg Gergelynél megtört a jég az előző fordulóban, hiszen hosszú idő után újra gólt szerzett, ugyanakkor egy kellemetlen arcsérülést is szenvedett. Mennyiben befolyásolta ez a heti munkában?
– Együtt dolgozott velünk, nem azt mondom, hogy százszázalékosan, de mindent megcsinált. Természetesen egy ilyen sérülés után nehéz dolga van. Ráadásul a mostani meccsen kapott egy könyököst, ezúttal a szemhéja szakadt fel, úgyhogy biztosan benne volt a játékában, hogy nem mert annyira odamenni egy-egy ütközésnél, illetve párharcokat kierőszakolni, megnyerni, ahogyan kellett volna, de hát perpillanat ő van egyedül ebben a pozícióban, aki ezt a rendszert tudja játszani, amit próbálunk…

– Lényegesen örömtelibb téma: nyilván ön is elégedetten szemlélte a Honvéd-MFA U17-csapatát, amely aranyérmet nyert a Puskás Suzuki Kupán!
– Persze, természetesen! Az mindig nagy dolog, amikor egy csapat utánpótlása eredményesen tud szerepelni. Volt egy-két játékos, akire azt mondtuk, hogy az elkövetkező időszakban az első csapatnál tud edzeni, gondolok elsősorban Bobál Gergelyre, aki fel is jött hozzánk a héten. Velünk edzett, hogy szokja ezt a légkört, szokja ezt az iramot, a tempót, ami egy felnőtt csapat edzésén van, és meglátjuk, hogy a későbbiek folyamán mikor tudunk a részére időt biztosítani a mérkőzéseken.

– Biztosan nagyon furcsa helyzet, hiszen nagyon tehetséges, de nagyon fiatal támadóról van szó, aki hasznára lehetne az élvonalbeli csapatnak, de vigyázni kell, nehogy túl nagy ugrás legyen számára…
– Ezért is mondtam, hogy felhozzuk az első csapathoz, velünk edz folyamatosan, megnézzük a fejlődését, látjuk azt, hogy mennyire szokja ezt a légkört, mennyire szokja ezt a tempót, és annak megfelelően fogunk lépni, hogy az U19-ben, az NB II-ben, vagy pedig az első csapatban kap lehetőséget. Azt azért látni kell, hogy tizenhat és fél évesen az ő korosztályán belül tényleg nagyon jó teljesítményre képes, de egy felnőtt csapatnál más értékekkel bírnak a csatárok és a védők is, ott azért neki sokkal nehezebb dolga lenne, mint egy ifjúsági csapatban.

Bocsánatkérés a hiba miatt
Ivancsics Gellért csúnyán fölé rúgta a tizenegyest az Újpest otthonában, az első félidőben, az ellenfél egygólos vezetésénél. A Honvéd 25 éves középpályása saját Facebook-oldalán kért bocsánatot a szurkolóktól.
„Elnézést kérek minden Kispest-szimpatizánstól a mai büntetőm miatt! Visszacsinálni nem tudom, sajnos elrontottam! Vállalom a hibámat, úgy, ahogy eddig is!”
Ivancsics tavasszal három büntetőt is magabiztosan értékesített, de legutóbb, a Pápa ellen is hibázott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik