Hírek

Egymás ellen játszanak válogatottjaink

A ligaválogatott, valamint az U21-csapat keretében is történtek változások a keddi mérkőzés előtt.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Hétfő délben Egervári Sándor szövetségi kapitány Telkiben köszöntötte azt a tizenhét játékost, akik a ligaválogatottat alkotják. A győri Koltai Tamás és a fehérvári Sándor György nem tud részt venni az edzőtáborozáson. Koltai vasárnap végigjátszotta a Diósgyőr elleni találkozót, Dudás Ádám viszont hatvan percet sem töltött a pályán, ezért előbbinek korai lenne kedden délután ismét pályára lépnie, a kapitány egyetértésével tehát csak Dudás jött el Telkibe – írja az MLSZ honlapja.

A szövetségi kapitány elmondta, olyan játékosokat választott ki a szakmai stáb, akik akár most, akár a jövőben szóba kerülhetnek a válogatott keret kialakításakor, és ez a két nap a kölcsönös ismerkedés jegyében telik majd. Egervári Sándor hozzátette: elnökségi döntés határozott a ligaválogatott foglalkoztatásáról és programjáról, és a klubok ezt tudomásul is vették. A bajnoki program azonban megváltozott, ráadásul sok csapat érdekelt még fontos kérdésekben, ezért az ő kéréseiket is fegyelembe kellett venni.

A ligaválogatott kerete

Kapusok: Csernyánszki Norbert (Paks), Rózsa Dániel (Haladás)
Védők: Szolnoki Roland (Videoton), Kulcsár Dávid (Ferencváros), Lipták Zoltán (Újpest), Balogh Béla (Kecskemét), Debreceni András (Honvéd), Mohl Dávid (Kecskemét), Szabó János (Paks)
Középpályások: Dudás Ádám (Győr), Bartha László (Paks), Egerszegi Tamás (Siófok), Józsi György (Ferencváros), Halmosi Péter (Haladás)
Támadók: Lencse László (Kecskemét), Nemanja Nikolics (Videoton), Horváth Zsolt (Pécs), Hrepka Ádám (Paks)

Az U21-válogatott edzőjének, Róth Antalnak is több játékosról le kellett mondania a keddi meccs előtt. A keretből a külföldön játszó futballisták mellett a Debrecen és a Győr egy-egy labdarúgója, valamint a ligaválogatottat erősítő Szolnoki Roland, Egerszegi Tamás kettős már a csapathirdetéskor hiányzott, a hétvégi bajnokik után pedig további labdarúgók dőltek ki a sorból.

Margitics Andor, Gyurcsó Ádám, Simon Krisztián és Iszlai Bence sérülés és betegség miatt marad távol az összetartástól, helyettük Nagy Patrik (Újpest), Eppel Márton (Paks), Ugrai Roland (Haladás) és Bertus Lajos (Kecskemét) került be a keretbe.

Az U21-es válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Pécs), Jova Levente (Ferencváros)
Védők: Preklet Csaba (Eger), Fodor Ferenc (Kozármisleny), Eppel Márton (Paks), Fiola Attila (Paks), Kálnoki-Kis Dávid (MTK), Litauszki Róbert (Újpest), Jánvári Gábor (Kaposvár), Sváb Dániel (Ferencváros)
Középpályások: Windecker József (Győr), Hidi Patrik (Honvéd), Balogh Balázs (Újpest), Kovács István (Videoton), Balázs Benjámin (Kaposvár), Gosztonyi András (Videoton), Nagy Patrik (Újpest), Bertus Lajos (Kecskemét)
Támadók: Tischler Patrik (MTK), Haraszti Zsolt (Siófok), Beliczky Gergő (Ferencváros), Ugrai Roland (Haladás)

Olvasói sztorik