NB I

Pápai fordítás a Honvéd ellen

A Lombard FC hazai pályán 2-1-re nyert a Honvéd ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Budapest Honvéd FC 2-1 (1-1)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Böcskei
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher (Sekour, 57.), Tóth G. – Quintero (Benko, 74.), Tóth B. (Arszics, 69.), Maróti, Németh M. – Marics – Seye. Edző: Zsivóczky Gyula
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Tandia, Ignjatovics, Diarra – Abass (Faggyas, 64.), Hidi, Diaby (Vernes, 76.), Marshal (Ivancsics, 55.) – Délczeg – Zsivanovics. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Marics (42., tizenegyesből 89.), illetve Diaby (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispestiek kezdőcsapatában ott volt a Vietnamból visszatérő Abass, aki az NB II-ben és a Ligakupában már pályára lépett, utóbbi sorozatban gólt is szerzett. Ivancsics Gellért kimaradt a kezdőből, Tandia viszont először került be oda. Debreceni András a keretben sem volt, és hiányzott Bjelkanovics, Tchami, Rajics, Diakite és Ibrahima is. A fővárosiak mindössze három magyar játékost neveztek a kezdőcsapatba, amely meglehetősen szomorú adat.

Pápai oldalon Zsivoczky Gyula vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Szabó Ottó, Balogh II Balázs és Horváth Levente játékára, Présinger Ádám öt sárga lapja miatt eltiltott, Simon Andrást pedig fegyelmezési problémák miatt száműzte az első kerettől a tréner. Visszatért viszont Maróti Béla, aki felépül sérüléséből.

A várakozásoknak megfelelően a Honvéd kezdett aktívabban, a vendégek már az első tíz percben képesek voltak veszélyes támadásokat vezetni. A 13. percben Hidi Patrik szabadrúgása milliméterekkel suhant el a kapufa mellett. A folytatásban Lovrics beadása után Diabyt buktatták a tizenhatos vonala előtt, nem tudni, a játékvezető mit nézett, de a szabadrúgás elmaradt. Az elefántcsontparti légiós azonban felpattant, és alig lőtt a kapu mellé. Az ellentámadásból Quintero szerzett lesgólt.

A 33. percben a kispesti Hidi végzett el szöglettel felérő szabadrúgást, Diarra lövését még kiütötte Szűcs Lajos, de Diaby ismétlésénél már a veterán kapus is tehetetlen volt (0-1). A 42. percben megugrottak a hazaiak, Marics megpróbálta kiugratni Tóth Bencét, de a becsúszó Lovricsról visszapattant a labda a Lombard szerb játékosához, aki megtolta, kapura lőtt, és bár Ignjatovics még bele tudott érni sarokkal, a gólt nem akadályozhatta meg (1-1). Két perc múlva Quintero iramodott meg, de keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt.

A második félidő döcögősen kezdődött, sokkal inkább a küzdelem, mintsem a stílusos, tudatos játék jellemezte a csapatokat. A hatvanadik perc tájékán három vendéghelyzet is adódott: Diaby lövését Szűcs Lajos hárította, Ivancsics Gellért pedig előbb a felső lécet találta el, majd távoli átlövését védte vetődve a pápai hálóőr. A másik oldalon is a győzelem megszerzése volt a cél, így a támadások sem maradtak el, Seye passzával Marics lépett be a tizenhatoson belülre, de lövését Kemenes Szabolcs szép védéssel hatástalanította. Sok volt az apró szabálytalanság, és a cserék miatt is sokat állt a játék, de az új emberek sem hoztak új lendületet.

A 87. percben Vernes Richárd került helyzetbe, de centikkel a kapu mellé lőtt. Két perccel később Zsivanovics birkózta le Arszicsot a tizenhatoson belül, ezért jogosan járt a tizenegyes a Lombard javára, a büntetőt pedig Marics értékesítette! A hajrában Ivancsics veszélyes lövését védte Szűcs, így csapata 2-1-re nyert. A pápai siker a játék képe alapján talán nem tűnik igazságosnak, de a hazaiak jól használták ki ellenfelük hibáit, így megérdemelten nyertek.

– Nem volt jó és nagy iramú mérkőzés – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém és a Haladás egykori edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – Az első félidőben valamivel stabilabbnak éreztem a Honvédot, amely azonban a második felvonást meglepően lassú játékkal kezdte. A vendégek szétszakadtak, a támadásban és a védekezésben sem vettek részt közösen. A Pápa csapatán sem éreztem a kirobbanó erőt, azt, hogy mindenképpen győzi kell, és felszántom a pályát, de egységesebbnek tűntek a hazaiak. Lehetett érezni, ha valaki gólt lő, az meg fogja nyerni a meccset. A Lombardban ott volt Szűcs Lajos és Goran Marics, és az ő remek teljesítményükkel megérdemelten nyert a házigazda. Ezúttal is nagyon sok külföldi játszott a kispestieknél, de nem nyújtottak jó teljesítményt. Örök dilemma, de megkérdezem, az akadémiájukról miért nem kap lehetőséget több fiatal?

Olvasói sztorik