NB I

„A munkában hiszünk”

Faggyas Milán úgy érzi, egyre inkább a csapat hasznára tud lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt az OTP Bank Ligában a Budapest Honvéd csapata. Szép sorozat, de ez augusztus végén lezárult. Azóta négy vereséget és egy sikert számlálnak a kispestiek, akik ennek ellenére is a tabella ötödik helyén állnak. A válogatott-mérkőzések miatti szünetben a Honvédnak is két Ligakupa-meccse volt, előbb háromgólos hátrányból döntetlenre mentette a szombathelyi találkozót, majd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Haladást. A két összecsapásban közös, hogy Faggyas Milán mindkét alkalommal gólt lőtt.

A 23 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, meccsről-meccsre jobb formában lesz, pláne ha minden héten teljes meccsterhelést kap.

– A Pécs és a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, hiszen pontokat akartunk gyűjteni és előrelépni a tabellán, de ez sajnos nem jött össze – mondta Faggyas Milán. – A Haladás elleni két Ligakupa-meccs jó alkalom volt, mert úgy érzem, rátaláltunk arra a formára, amire a bajnokságban is szükségünk lesz. Olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik nem állandó kezdők, remek lehetőség volt ez, hogy bizonyítsák, akár bajnoki meccseken is lehet rájuk számítani.

A miskolci születésű támadó hozzátette, Kispesten is mindenki azért küzd, hogy a kezdőcsapatba kerüljön, lehet, hogy Marco Rossi vezetőedző a szombati bajnoki meccsen, Pápán változtatni is fog az eddigi összeállításon, de ha így is lesz, ezt egyelőre csak ő tudja.

– Meccsről-meccsre jobb formában leszek, pláne ha hétről-hétre ilyen terhelést kapok, hiszen kilencven percet végigjátszani más, mint húsz percre beállni. Úgy érzem, egyre inkább a csapat hasznára tudok lenni. Beszéltünk arról, mit kellene másként csinálni, javítani, hogy jöjjenek az eredmények, de alapvetően a munkában hiszünk, próbáljuk követni, amit az edző mond, és ha sikerülne betartani a taktikát, az eredmények sem maradnának el – szögezte le Faggyas.

Faggyas Milán még nem tudja, hogy pályára léphet-e a Lombard otthonában, kortársa, a pápaiak védője, Présinger Ádám viszont biztosan nem játszhat, hiszen a legutóbbi bajnokin, az Újpest otthonában megkapta ötödik sárga lapját.

– Az első félidőben történt. A játékvezető előbb figyelmeztetett, majd a következő esetnél már sárgát adott. Ütköztünk, de szerintem nem volt olyan kemény fault – mesélte a Rangadó érdeklődésére a 23 éves hátvéd. – Sajnálom, kár érte, mert szerettem volna játszani a Honvéd ellen is. Ilyenkor is ugyanúgy edzek, mint a többiek, mintha készülnék a hétvégi bajnokira. A Ligakupában végigjátszottam a Kaposvár elleni meccset, az nagyon jó volt, nagyon kellett. Az NB III-as csapatunk is játszik a hétvégén, valószínűleg ott szerepet kapok. Jó a hangulat, bár a győri vereség után mindenki le volt törve, Újpestről sikerült egy pontot elhoznunk, amit nagy fegyverténynek tartok. Ez nagyon kellett, hogy fel tudjunk állni a padlóról. Jól jött az elmúlt két hét, dolgoztunk rendesen, és bár a Honvédot jó csapatnak tartom, mindenképpen győzelmet várok.

Olvasói sztorik