NB I

Pont-tékozló újpesti fiúk

Az Újpest hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pápa ellen az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 2500 néző. Játékvezető: Berke
Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Antón, Iandoli – Remili (Tshibuabua, 68.; Zarisz, 84.), Szélesi, Vasziljevics, Christ – Kabát, Balogh I Balázs (Sztaniszavljevics, 73.). Edző: Jos Daerden
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh II Balázs, Rodenbücher, Présinger (Tóth Bence, 64.) – Dlusztus – Quintero (Arszics, 69.), Horváth L., Sekour (Seye, 58.), Németh M. – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Kabát (22.), illetve Aarab (öngól 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban igazolt brazil Bruno Moraes még nem került be az újpesti keretbe. Bár a papírjai rendben vannak és egészségi problémái sincsenek, de Jos Daerden vezetőedző úgy ítélte meg, hogy egyelőre nincs megfelelő meccsformában. Várhatóan a jövő heti Ligakupa-meccsen, csereként mutatkozik majd be új csapatában.

A két együttes párharcában az előző szezonban mindkét alkalommal vendégsiker született, a fővárosban a Lombard, Pápán pedig az Újpest győzött.

Az első veszélyes lehetőség a hazaiak előtt adódott, a tizedik percben Christ hajszálpontos felívelését Vasziljevics senkitől sem zavartatva vehette le mellel a tizenegyespont vonalában, majd hat méterről kapura bombázott, de Szűcs Lajos nagy bravúrral védett. Közvetetten nem a hazai mezőnyfölény, hanem egy gyönyörű szabadrúgás-kivitelezés miatt került hátrányba a Pápa, a hagyományoknak megfelelően a 22. percben is Kabát Péter állt a labda mögé, a lövés tökéletes volt, Szűcs pedig a sorfal takarásában nem láthatta (1-0). Ezután a vendégek egyre többször merészkedtek a fővárosiak kapuja elé, az egyenlítés is összejöhetett volna nekik: néhány másodperc leforgása alatt előbb Németh Milán majd Goran Marics került gyanús körülmények között a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető egyik esetnél sem ítélt büntetőt.

Harminc perc elteltével Balogh Balázs duplázhatta volna meg az Újpest előnyét, egyedül nyargalt a kapu felé, de túl sokáig kivárt, Nagy Sándor utolérte és szögletre mentett. A sarokrúgás után Szélesi Zoltán fejesét védte bravúrral Szűcs. Egyre élénkebb lett a játék, a másik kapu előtt Quintero veszélyeztetett, lövése nyomán megrezdült az oldalháló. A szünet után kevesebb helyzet alakult ki mindkét oldalon, de továbbra is az Újpest volt fölényben. Az 57. percben Iandoli adott középre, Vasziljevics érkezett, Présinger szorításában lőtt, de Szűcs Lajos lábbal bele tudott kapni a labdába, amely így szögletre pattant.

A 79. percben a semmiből egyenlített a Lombard! Marics lőtt kapura 25 méterről, Balajcza Szabolcs vetődve védett volna, de Naim Aarab menteni akart, fejjel megcsúsztatta a labdát, amely így védhetetlenül vágódott a hálóba (1-1). A fővárosiak próbálkozásai továbbra is meddőnek bizonyultak, döntetlen maradt az eredmény, ezért pedig az újpestiek csak saját magukat okolhatják, nem csak azért, mert a góljuk után képtelenek voltak eldönteni a meccset a maguk javára, de ráadásul még egy öngóllal is segítették az ellenfelet.

– Biztonságos védekezésre rendezkedett be a Pápa, de hát mit csináljon az Újpest otthonában? Volt elől egy veszélyes csatár, Marics személyében, és ha nem is ő rúgta az egyenlítőgólt, de vastagon benne volt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, aki mindkét klubnál dolgozott korábban edzőként. – Úgy éreztem, hogy az Újpest középpályásai elfáradtak. Ez Vasziljevics és Christ esetében is igaz, Remili pedig formán kívül volt. Ezen buktak el két pontot. Egy-nullra nagyon nehéz nyerni, a mostani példa is mutatja, hogy elég egy távoli lövési kísérlet… Nem is tudom, a beíveléseken kívül akad-e dolga Bajacza Szabolcsnak. Konkrét védeni valója szerintem nem volt. Az Újpest dominált, a kezében volt a győzelem, de elbukott két fontos pontot ezen az egészen alacsony színvonalú mérkőzésen. Ezen a meccsen is látszott, hogy Kabát Péter jó futballista, de nem klasszikus csúcsék. Ő a rutinja és a kora alapján inkább az ék mögött tud jól játszani. De ez nem az ő kritikája, hiszen becsülettel teszi a dolgát, ha ő nem lenne, még kevesebb ponttal rendelkezne a csapata. Ellenben van néhány játékos, aki az Újpest-szinttől nagyon messze van. Viszont a támadásokban jelentősen besegítő Iandoli nagyon jó futballista, a másik oldalon Vermes Krisztiántól viszont másfél év komoly kihagyás után nem várható el a támadójáték segítése, ott nem is tudtak hatékony fölényt biztosítani.

Olvasói sztorik