NB I

Nem szabad leállni

Kabát Péter örül, hogy sikerült felzárkózniuk a középmezőnyhöz, de szeretne még feljebb lépni a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Pécs otthonában lépett pályára az Újpest FC az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A fővárosi együttes 3-1-es győzelmet aratott idegenben, így sikerült csatlakoznia a középmezőnyhöz. Az újpestiek kiváló csatára, a baranyai találkozón is gólt szerző Kabát Péter a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a győzelmet, és úgy vélekedett, hogy a szezon elején nehéz volt a sorsolásuk.

– Sajnos a mérkőzés elején, az ötödik percben kaptunk egy elkerülhető gólt – kezdte az immár négygólos Kabát Péter. – Szerencsére hamar tudtunk válaszolni, és szerintem ez nagyon fontos pillanata volt a meccsnek. Úgy érzem, az egyenlítés után átvettük a játék irányítását. Többet volt nálunk a labda, jobban passzoltunk, az első játékrész vége előtt pedig megszereztük a vezetést. A második félidőben újra visszaálltunk egy kicsit, próbáltuk tartani az eredményt. A Pécs eléggé ránk jött, volt néhány nagyobb lehetősége is, de Balajcza Szabolcs nagyszerűen védett. Egy pontrúgásból aztán meglett a harmadik találatunk is, és ekkor eldőlt az összecsapás, utána már nem volt esélyük a baranyaiaknak.

– A Kecskemét után tehát most a Pécset sikerült megverniük, azonban elég rapszodikusnak mondható eddig az Újpest szereplése…
– Pontosan, nagyon hullámzó a csapat teljesítménye. Az első öt-hat forduló nagyon nehéz volt számunkra, a sorsolásunk elég keményre sikeredett. A legutóbbi négy bajnoki meccsünkön viszont nem kaptunk ki. Két döntetlent és utoljára két győzelmet szereztünk, felzárkóztunk a középmezőny elejére, és szeretnénk még feljebb lépni.

– Ehhez elengedhetetlen, hogy a következő fordulóban hazai pályán legyőzzék a Pápát.

– Nagyon remélem, hogy sikerül legyőznünk szombaton a Lombardot, hiszen csak akkor ér a legutolsó két győzelem nagyon sokat, ha megint begyűjtenénk a három pontot. Azzal talán már a hatodik hely környékén lennénk, akkor sokkal stabilabban állnánk a tabellán, és úgy gondolom, hogy az elért pontszámunk is nagyjából megfelelő lenne. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, a Pápa az utolsó percig küzdeni fog.

– Mit gondol, hova érhet oda a bajnokság végén az Újpest?
– A célkitűzés mindenképpen a nemzetközi kupaindulást érő helyezés megszerzése. A Magyar Kupából sajnos kiestünk, tehát maradt a bajnokság. Megpróbálunk minél jobban szerepelni, és majd meglátjuk, mire lesz elég.

Olvasói sztorik