NB I

Magához tért az Újpest

A Pécs odahaza 3-1-re kikapott az Újpesttől az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Pécsi MFC-Matias – Újpest FC 1-3 (1-2)
Pécs, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi
Pécs: Dibusz – Horváth A. (Zseljkovics, a szünetben), Krejci, Csausics, Panikvar – Bodnár L. (Nagy O., a szünetben), Uzoma, Wittrédi (Ceolin, 73.), Akassou – Bajzát, Grumics. Edző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Vermes, Antón, Aarab, Iandoli – Szélesi, Vasziljevics – Simon K. (Remili, 82.), Christ, Balogh B. (Sztaniszavljevics, 74.) – Kabát (Zarisz, 87.). Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Grumics (5.), illetve Simon K. (6.), Kabát (44.), Vasziljevics (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekesség, hogy ugyanolyan adatokkal rendelkezett a két együttes a kezdés előtt: a Pécs és az Újpest pontjainak, rúgott, illetve kapott góljainak száma is megegyezett, tehát teljesen holtversenyben álltak egymás mellett a tabellán.

Az ötödik percben Wittrédi Dávid került lövőhelyzetbe, de addig-addig hurcolta a labdát, amíg majdnem elvesztette. De csak majdnem, hiszen Grumics elé került, aki kapura lőtt, a vetődő Balajcza Szabolcs kezén felperdülő játékszer pedig a hálóba hullott (1-0). A középkezdés után Iandoli megiramodott a szélen, a bepasszolt labda mesteri volt, Kabát Péter nagyon okosan átlépte, miközben Dibusz Dénes figyelmét lekötötte, így Simon Krisztiánnak már nem volt nehéz dolga, és az előtte tátongó kapuba passzolt (1-1). A gyors gólváltás után némileg megnyugodtak a kedélyek, ez azt jelentette, hogy a mozgalmas kezdés után nem sok helyzet alakult ki. Az Újpest volt bátrabb, felpörgette a játékot, és jöttek is a ziccerek, de ki is maradtak. Úgy tűnt, döntetlennel mennek a szünetre a csapatok, de Kabát Péter góllal zárt le egy szép kiugrást, így a fővárosiak álltak jobban negyvenöt perc után (1-2).

A második félidő elején a pécsiek enyhe fölénye, Grumics nagy helyzete és Zseljkovics kapufája is jelezte, hogy a hazaiaknak eszük ágában sincs asszisztálni az újpestiek első idegenbeli sikeréhez. Igen ám, de fordult a kocka, és a fővárosiak helyzetkihasználása ezúttal jobb volt, mint a baranyaiaké, és Kabát átadásából Vasziljevics megszerezte az Újpest harmadik találatát. Erőlködött, próbálkozott még a házigazda, a legvégén fejelt még egy gólt, amit a játékvezető azonban nem adott meg. Hogy miért, nem tudni, mindenesetre, ha les miatt, akkor tévedett. A lényeg azonban: pápai sikerét nem tudta újabb győzelemmel megtoldani a PMFC, amely meglehetősen kiábrándító játékkal rukkolt elő ismét. Az Újpest sem brillírozott, de olykor formás támadásokat vezetett és lőtt három gólt.

Az újpestiek tavaly november után győztek ismét vendégségben, bajnoki meccsen, míg a pécsiek tavaly november végén nyertek legutóbb hazai környezetben.

– Nem értek egyet azzal, hogy jó kis meccs volt. Meddő mezőnyjáték alakult ki mindkét csapat részéről. Akkor voltak helyzetek, amikor megpróbálták kivinni a labdát a szélre, és a védelem mögé kerülni – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az UTE egykori kitűnő játékosa. – A Pécs egy Balajcza-góllal vezetést szerzett, de ehhez hozzá tartozik, hogy az utóbbi időben többször volt olyan, amikor ő mutatott be bravúrokat, és a védők bakiztak. Szerencséjük, hogy még az első félidőben meg tudták fordítani az állást. A második újpesti gól nagyon tetszett, egy mini Barcelona-Újpest kompozíció volt ez. Ha tömegével lettek volna ilyenek, akkor mondhatnám, hogy futballra emlékeztető megmozdulások is adódtak. De nem… A hajrában a Pécs támadott, lógott a levegőben az egyenlítés, majd kapott egy buta gólt a házigazda. Az Újpest mindezt jól használta ki. Támadtak a hazaiak a végén is, de különösebb meggyőződés nélkül, nem éreztem bennük az átütőerőt. Aki idegenben három gólt lő, az megérdemli a győzelmet, a Pécs viszont csalódás számomra.

Olvasói sztorik