NB I

Boldog Supka-születésnap

A Pécs 2-1-re győzött Pápán az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Pécsi MFC-Matias 1-2 (0-1)
Pápa, 1300 néző. Játékvezető: Berger
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Maróti, Sekour – Quintero (Simon A., 63.), Tóth B. (Seye, 58.), Szabó O. (Benko, 82.) – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Pécs: Dibusz – Bodnár L. (Fodor F., 92.), Krejci, Csausics, Panikvar – Uzoma, Akassou, Horváth A., Wittrédi (Bajzát, 69.) – Sztojmirovics (Zseljkovics, 58.), Grumics. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Benko (90.), illetve Krejci (9.), Bajzát (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első játékrészben rengeteg technikai hiba borzolta a szurkolók kedélyeit. A vendégcsapat egy pontrúgás után szerzett vezetést. A második félidőben a Pápa támadott többet, nagy helyzeteket dolgozott és hagyott ki, ám egy kontra végén a Pécs megduplázta előnyét. A hazaiak a lefújás előtt nem sokkal szépíteni tudtak, de már nem maradt idejük az egyenlítésre, mert további lehetőségeiket szintén elhibázták. A vendégek hat nyeretlen találkozó után gyűjtötték be ismét a három pontot, így boldoggá tették vezetőedzőjük, Supka Attila ötvenedik születésnapját.

– A Pápa felszálló ágban volt, a Pécs viszont nem találta a ritmust, ezért az előzetes várakozások során meg voltam győződve, hogy hazai győzelem várható. A mérkőzés azonban teljesen rám cáfolt – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Baji Tamás. – Az első félórában a két csapat hasonló hadrendben játszott, a rövidpasszos, kombinatív, pozíciós játékot akarták erőltetni, ezt a mezőnyben ügyesen kivitelezték, de helyzet alig adódott a két kapu előtt. Talán egy itt, egy ott, és a pécsiek abból az egyből gólt is szereztek. Remek szabadrúgás volt, Krejci szépen megfejelt egy félmagas labdát, védhetetlenül belecsúsztatott.

A második félidőben szakértőnk úgy vette észre, hogy a Pápának van keresnivalója.

– Feljebb tolták a védekezésüket, de ez helyzetekben nem csúcsosodott ki – folytatta a Békéscsaba és a Győri ETO egykori kiváló kapusa. – Gyimesi Lászlóval együtt néztük a meccset, és pont arról beszéltünk, hogy meddő a támadójáték, próbált nyomni a házigazda, de ha elszalad egyszer a Pécs, eldönti a meccset, és így is történt, hiszen Bajzát Péter betalált. A szépítőgól későn jött, mert bár utána meg lehetett volna az egyenlítés, de kimaradt az újabb helyzet. Érdekesség, hogy a kezdéskor pont egy csapatra való, tizenegy légiós volt a pályán kezdéskor. De a pécsiekkel beszéltem, és például Eke Uzoma máris a közönség egyik kedvencévé vált, szeretik, ha a pályán van, mert kreatívan tud futballozni. Hazai oldalon Maricstól többet vártam. Amikor öt támadó volt a pályán, akkor sem éreztem az átütőerőt. A végén egy pici hiányzott a pontszerzéshez.

Olvasói sztorik