NB I

Győzelem, de…

A Győri ETO hazai pályán 1-0-ra nyert a Pécsi MFC ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Győri ETO FC – Pécsi MFC-Matias 1-0 (1-0)
Győr, 3000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Győr: Stevanovics – Svec (Pilibaitis, a szünetben), Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Trajkovics (Kronaveter, 16.), Strestik – Koltai, Dina (Pátkai, 55.), Varga R. Edző: Pintér Attila
Pécs: Dibusz – Bodnár L., Csausics, Krejci, Panikvar – Horváth A. (Nagy O., 70.), Akassou, Wittrédi (Zseljkovics, 59.), Uzoma – Ceolin (Sztojmirovics, 53.), Grumics. Edző: Supka Attila
Gólszerző: Koltai (tizenegyesből 35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Tokody Tibor és Lazar Sztanisics, a vendégektől pedig Solomon Okoronkwo és Bajzát Péter hiányzott sérülés miatt. A pécsiek három játékost is igazoltak nemrégiben: a horvát belsővédő, Luka Vucko, valamint a szerb középpályás, Alekszandar Sztojmirovics a kispadon kezdett, de a brazil csatár, Nicolas Ceolin ott volt a kezdőben. A dél-amerikai játékossal kapcsolatban két érdekesség: az előző szezonban éppen Supka Attila nem volt elégedett a teljesítményével, hozzáállásával a Honvédnál, és nem tartott rá igényt. A kispesti kölcsönjáték után visszatért Győrbe, de ott sem számoltak vele, most viszont éppen volt csapata ellen játszott.

Az első 45 perc gyenge játékot hozott, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Koltai értékesített büntetőjével a némileg aktívabb ETO megérdemelten vezetett. A szünet után többnyire a Pécs játszott mezőnyfölényben, helyzetig azonban nem jutott a vendégcsapat. A Győr megőrizte előnyét és sorrendben ötödik győzelmét aratta az őszi idényben.

– A győriek egy jogos tizenegyessel megnyerték a meccset, de a pécsiek gyenge támadójátékuk miatt nem tudtak pontot, pontokat elvinni innen – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a kisalföldiek egykori bajnokcsapatának legendás játékosa, Hajszán Gyula. – Csinálták a dolgukat, abban egyetértek, hogy idegenben, a jó játékosállománnyal rendelkező, erős csapatot alkotó ETO ellen játszani nehéz. Ilyenkor nincs sok sansz, de ha a mostani meccs egészét nézem, azt mondom, a kilencven perc alatt egyenlő mezőnyjáték folyt a pályán. A Pécs bátrabb támadójátékkal pontokat vihetett volna el, mert a Győr enervált volt. A diósgyőri három-null után azért jöttek ki háromezren a stadionba, mert a jó eredményt követően bíztak benne, hogy kedvenc csapatuk elkapta a fonalat, s a játékával, illetve az eredménnyel mindenkinek kedvére tesz. Sajnos nem így történt, illetve csak részben, és ennek bizony a lelátón rossz visszhangjai vannak.

Olvasói sztorik