NB I

Balázs Zsolt remek premierje

A Kecskemét az egy nappal korábban igazolt csatár góljával 1-0-ra nyert Pécsett az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
Pécs: Dibusz – Fodor F., Krejci, Causics, Horváth A. – Bodnár L. (Nagy O., a szünetben), Akassou (Demjén, 79.), Uzoma, Wittrédi – Okoronkwo, Grumics (Szatmári L., 73.). Edző: Supka Attila
KTE: Borszéki – Koszó, Balogh Béla, Vaskó, Varga R. – Litsingi, Forró, Pekár (Balázs Zs., 77.), Patvaros (Sós, 62.), Szavics – Jorginho (Salami, 94.). Edző: Török László
Gólszerző: Balázs Zs. (83.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Néhány órával a meccs előtt megkérdeztük Elbert Gábort, a PMFC ügyvezetőjét, hogy várható-e még mozgás a játékosállományban éjfélig, az átigazolási időszak végéig. Nemleges válaszát azzal indokolta, hogy náluk olyanok vannak célkeresztben, akikre nem érvényes a határidő, vagyis az augusztus 31.

Pedig ez a találkozó is bizonyította, hogy további erősítésekre lenne szükség. Bár a jelenlegi keret is erősnek tűnik, mégis úgy mozogtak a játékosok hazai oldalon, mint a bágyadt őszi légy… Helyzetei ennek ellenére is csak nekik voltak az első félidőben, de a vendégek kapusa, az NB I-be négy év után visszatérő Borszéki Csaba kiválóan teljesített, így nem esett gól a szünetig. A folytatásban a nagy szélben végig jól védekezett a Kecskemét, sőt egy ritka ellentámadás végén a győztes gólt is megszerezte, méghozzá a csütörtökön, Zalaegerszegről igazolt Balázs Zsolt jóvoltából.

– Magyar szinten is gyenge színvonalú mérkőzés volt – állapította meg a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a Pécs egykori kiváló játékosa. – A Kecskemét szempontjából érhető ez a taktika, hiszen kevés pontot szereztek, ezért visszaálltak a saját térfelükre, és zárt védekezésből indultak ki. Ezt képtelenek voltak feltörni a pécsiek, akik keveset futottak az üres területekre, és kevés volt az elmozgás is. Helyzetek alig voltak, végül egy szerencsés góllal nyert a KTE. Nagyon sokat nem lehet erről a mérkőzésről elmondani, azt pedig kívülálló szemlélőket nem tudom, mi lehet a PMFC gyengélkedésének oka.

Olvasói sztorik