NB I

Helyette válaszoltak a kritikákra

Bori Gábor csak a válogatott szünet után mutatkozhat be új csapatában, bajnoki meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Siófok, a Pécs és a bajnoki címvédő Debrecen is le akarta igazolni, végül mégis az MVM Paks csapatánál kötött ki a 28 éves középpályás, Bori Gábor, akinek távoznia kellett Kecskemétről. 2010 februárjában mutatkozott be a KTE színeiben, és összesen 67 alkalommal lépett pályára az alföldiek színeibe az NB I-ben. Tagja volt a 2011-ben Magyar Kupát nyerő együttesnek, és pályára lépett az Európa Liga-selejtezőben is. Bajnoki mérkőzésen összesen háromszor volt eredményes kecskeméti időszaka során, ehhez egy kupagól társult, míg a tavalyi Ligakupa-menetelésből az MTK ellen góllal és gólpasszal vette ki a részét.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bori Gábor elmondta, kimondottan rossz szájízzel jött el Kecskemétről, de ha a kupagyőztes csapat tablóképét nézi, talán képes lesz csak a szépre emlékezni.

– Mik az első érzései, gondolatai a Paks játékosaként?
– Örülök, hogy végre tisztázódott a sorsom. A kecskeméti vezetők jóvoltából érdekesre sikeredett ez az átigazolás, de az a lényeg, hogy sikerült, és aláírtam ahhoz a klubhoz, amellyel már évek óta kacérkodtunk egymással. Jó helyre igazoltam, ebben biztos vagyok.

– Ahol ráadásul kecskeméti mestere, Tomiszlav Szivics lett az edző!
– Vele nyerte a KTE történelmi egyetlen sikerét, a Magyar Kupát, amelynek tevékeny részese voltam. Próbálunk ezekre a szép pillanatokra emlékezni. Nyilván ő is keserű érzésekkel távozott, én pedig kimondottan rossz szájízzel jöttem el, de majd a kupagyőztes tablóképet nézegetjük, és csak a szépre emlékezünk.

– Úgy tudjuk, a bajnoki címvédő Debrecen is képben volt…
– Közelítettek egymáshoz az álláspontok, de a DVSC ingyen igazolható játékosként gondolt rám, amit egyszer csak megváltoztatott a kecskeméti vezérkar. Még úgy sem engedtek el ingyen, ha lemondtam volna azokról az összegekről, amelyekkel tartoztak.

– Új klubja alaposan belehúzott az igazolásokba! Mire számít ebben a szezonban?
– Remélem, jó eredmények jönnek, hiszen jó játékosok igazoltak Paksra. Lázok Jánost száz éve ismerem, rutinos, nagyon jó játékos. És amúgy is jó keret volt itt, eddig csak a balszerencsén múlt, hogy nem nyertek a bajnokságban. Nem oda való ez az együttes, ahol most áll, remélem, az új edző kissé felrázza a társaságot, és beváltjuk a hozzánk fűzött reményeket.

– Esetleg már szombaton, a Haladás ellen bemutatkozhat?
– A játékengedélyem hiánya miatt egyelőre nem lehet. Tudtam, hogy ha csütörtökön rendeződött volna az ügyem, akkor akár játszhattam volna Szombathelyen, így viszont, hogy csak pénteken írtam alá, erre nincs esélyem. A csapat délután kettőkor már elindult, én viszont még Paks és Kecskemét között autózom. Mindenképpen jó lesz a válogatott miatti bajnoki szünet, amikor elkezdődik a Ligakupa. Ott már biztosan pályára léphetek. Edzésbe kell lendülnöm, mert az elmúlt héten nem edzhettem a kecskeméti csapattal.

– A kecskemétiek a sajtóban kritizálták a hozzáállását. Ehhez képest több klub is azonnal megkereste…
– Így van, és ezzel nem én válaszoltam a kritikákra, hanem effektív ők válaszoltak helyettem. Nem akarom fényezni magamat, de akinek a hozzáállásával gond van, azt nem keresi senki, nemhogy a Debrecen, a Paks vagy a Pécs…

Olvasói sztorik