NB I

Ismerik a házi játékszabályokat

Haraszti Zsolt ügyvezető nem tart a zűrös helyzetektől, és állítja, hűek maradtak elveikhez.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A hivatalos honlapon így vezetik be Bori Gábor érkezését: „Az átigazolási időszak legvégén, még egy játékos érkezett az MVM Paks csapatához.” Ebből tehát egyértelműen kiderül, véget ért a jövés-menés a klubnál. Ami a távozókat illeti, voltak olyan kulcsemberek, akik elbúcsúztak, elég csak Böde Dániel, Gévay Zsolt, Hrepka Ádám, Magasföldi József, Montvai Tibor vagy Szatmári Lóránd nevét említeni, de az érkezők sem ismeretlen pályakezdők: Kulcsár Dávid, Lázok János, Simon Attila, Tököli Attila, Zsók József, és végül ugye Bori Gábor.

A klubvezetőknek nem volt könnyű feladatuk a távozók pótlásával, ráadásul még az edzőkérdés is a nyakukba szakadt, hiszen egy meccs után váratlanul lemondott Kis Károly. A paksiak ügyvezetője, id. Haraszti Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, volt realitása az ideiglenesen beugró Máté Csaba véglegesítésének, de ehhez jobb eredmények kellettek volna. Hozzátette: a csütörtökön szerződtetett Tomiszlav Szivicset egyáltalán nem tartja külföldinek, ezért nem kellett megtagadniuk az elveiket.

– Elégedett a nyári játékosmozgással?
– A tavalyi keretünk is komoly minőséget képviselt, a nyári igazolásokról ugyanezt tudom elmondani – vélekedett id. Haraszti Zsolt, az MVM Paks ügyvezetője. – Vannak olyan fájó pontok, például Böde Dániel, akik a szívünkhöz nőttek, de mindenkiről jó a véleményem azok közül, akik elmentek. Jó szívvel emlékezünk rájuk, és a kapunk mindig nyitva áll előttük. Sokan azért igazoltak el, mert kevesebb játéklehetőséget kaptak, és vannak, akik léptek egy nagyot, ilyen Böde is, aki a Ferencvárosba szerződött.

– Kis Károly hirtelen távozásával nehéz helyzetbe kerültek?
– Számomra nagyon meglepő volt, de tudomásul vettem a döntését. A bajnokság első hete után voltunk, nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de úgy érzem, sikerült megoldanunk. Volt realitása, hogy Máté Csaba lesz a végleges megoldás, nem véletlen, hogy négy hétig volt megbízott vezetőedző. Benne volt a pakliban, hogy ha olyan eredmények születnek, véglegesítjük.

– A szurkolók egy része meglepődött, hogy Tomiszlav Szivics lett az edző egy olyan csapatnál, amely kizárólag magyar játékosokat foglalkoztat.
– Őt egyáltalán nem lehet külföldinek tekinteni! Egyrészt azért, mert hosszú évek óta Magyarországon él, másrészt azért, mert az édesanyja magyar. Tehát nem lehet arról beszélni, hogy külföldi edzőt szerződtettünk, hiszen ha ezt mondjuk, akkor minden határon túl élő magyart is külföldinek tekintünk… Egyébként pedig kevesen tudják, hogy Tomiszlav Szivics rövid időn belül megkapja a magyar állampolgárságot. Ezt csak azért mesélem, nehogy valaki azzal vádoljon minket, hogy nem tartottuk meg az elveinket.

– Állítólag a zűrös helyzetek sem kizártak, hiszen Szivics a második kecskeméti korszakában nem volt jóban Tökölivel és Simon Attilával…
– Erre azt tudom mondani, hogy minden helyzet más! Az Kecskeméten volt, ez pedig most Pakson van. Tököli Attila lehúzott már három évet nálunk, tudja, mik a házi játékszabályok. Szerintem mind a három félnek van olyan intelligenciaszintje, hogy túl tudnak lépni a régi sérelmeken. Én ettől az egésztől nem tartok, Szivicset idézve: mindenkinek az a dolga, hogy jól játsszon, és akkor úgyis bekerül a csapatba!

Olvasói sztorik