NB I

Döntetlen, kettős emberhátrányban

A Kaposvár 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Pécs ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovics – Pedro (Kovács O., 82.), Hegedűs, Szafarics (Haruna, 86.), Balázs B. (Bőle, 75.) – Oláh L., Vrucina. Edző: Prukner László
Pécs: Dibusz – Fodor, Csausics, Krejci, Zseljkovics – Bodnár L., Uzoma, Akassou, Wittrédi (Szatmári, 57.) – Okoronkwo (Harsányi, 70.), Grumics (Horváth Zs., 45.). Edző: Supka Attila
Gólszerző: Haruna (92.), illetve Wittrédi (tizenegyesből 34.)
Kiállítva: Bank (33.), Vrucina (54.), illetve Zseljkovics (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sivatagi forróságban megrendezett dél-dunántúli rangadón egyik csapat sem kezdett nagy iramban és sokáig nagy helyzet sem alakult ki. A 33. percben az ex-kaposvári Grumics csapta be a Rákóczi középsővédőit, kapura tört, és a tizenhatoson belül, Bank István szorításában elesett. A játékvezető kiállította a hazaiak csapatkapitányát, a Pécs pedig büntetőt kapott, amelyet Wittrédi Dávid magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A második félidő is eseménydúsra sikeredett… Az 54. percben Bojan Vrucina indult meg a jobb oldalon, Wittrédi szabálytalanul állította meg, a horvát támadó viszont odaütött ellenfelének. Wittrédi sárga, Vrucina pedig piros lapot kapott, így kettős emberhátrányba került a Rákóczi. A 65. percben Szafarics 28 méteres lövése után Dibusz Dénesről kipattant a labda, érkezett Oláh Lóránt, de három méterről kihagyta a ziccert! A 73. percben Eke Uzoma vette célba 27 méterről a somogyiak kapujának jobb felső sarkát, a labda csak centikkel tévesztett célt.

Nyolc mezőnyjátékossal futballozni tíz ember ellen soha nem könnyű, negyven fokban pláne, de a legvégén góllá érett a hazaiak nagy akarása! A 92. percben Kovács Olivér ívelt jobbról középre, Haruna pedig öt méterről a léc alá lőtt (1-1). A lefújás előtt a pécsi Zseljkovics megkapta második sárgáját, tehát őt is kiállította a játékvezető. A pécsiek többször is eldönthették volna a mérkőzést a maguk javára, de a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. A látottak alapján egy pontra okvetlenül rászolgált a Rákóczi.

– A nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra. Az első félidőben nagyjából csak mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a PMSC egykori kiváló játékosa, a Kaposvár U19-csapatának jelenlegi edzője. – A kiállítás és a tizenegyes meghatározta a mérkőzés további alakulását. Prukner László átszervezte csapatát, de a stabilitás megmaradt. A második kiállítással eldőlni látszott a meccs, a Pécs azonban nem tudta kihasználni az adódó lehetőségeket, amelyek nem ziccerek, csak lehetőségek voltak. Dicséret illeti az kettős emberhátrányban is fegyelmezetten, masszívan futballozó Rákóczit. A sors iróniája, hogy amelyik csapat kihagyja a helyzeteit, azt megbüntetik. Ez most is igazolódott. Összességében a Pécs játéka csalódást okozott nekem, többet vártam a vendégektől, a Kaposvár viszont nem rogyott meg kettős emberhátrányban sem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik